Gewoon gratis!

Ik hoef ze niet, echt niet, totaal niet, geen enkele haar op mijn hoofd wat er aan denkt. Contactlenzen!

Echter, als opticien, contactlensaanpasser en contactlensspecialist in opleiding zie ik veel mensen voor wie contactlenzen de beste uitvinding zijn sinds de ontdekking van het vuur en de mogelijkheid tot barbecueën. Het is dan ook tot mijn grote verbazing dat ik in landelijke media waarschuwingen zie van oogartsen die mensen op het hart drukken regelmatig contactlenscontroles uit te laten voeren.

Pardon…. rewind back….. try again… U zegt wat? Vreemd dat dit nog niet in het systeem zit bij elke lenzendrager. Stel u gaat nooit naar de tandarts en op een gegeven moment is uw gebit zo naar de klote dat alles getrokken moet worden en u krijgt een kunstgebit aangemeten. Stelt u zich deze vraag, kunt u nu nog eten? We verplaatsen de casus naar de ogen. Stel u draagt lenzen en laat het nooit controleren en op een gegeven moment gaat het fout en u kunt door een infectie of iets anders spannends kunt u niet meer zien. Stelt u zich dan deze vraag, kan ik ook ooit nog zien?

Op vraag 1 is het antwoord ja, het zal even wennen zijn maar veel problemen mag dat niet opleveren. Bij vraag 2 is het antwoord nee, gaat gewoon niet gebeuren. Een leuke hond krijg je er misschien wel voor terug, dat dan weer wel.

Een vrouw belde van de week, want ze wou lenzen bestellen voor haar vrind. Prima ik ben de meest vervelende niet, dus kijkend naar de gegevens van de desbetreffende lenzen drager, zie ik dat zijn laatste controle al meer dan 7 jaar geleden was. Ik wijs fijntjes maar kordaat op de data van deze meneer aan de licht geïrriteerde dame aan de andere kant van de lijn, en vraag voor de zekerheid nog maar of ze op de hoogte is van de risico’s. “Ja hoor, maar de hoornvlies transplantatie ging bij mij ook gewoon goed, dus zal dat bij hem ook wel lukken als het nodig is. Maarreh voorlopig heeft hij nog geen last hoor”. Ik verzucht en geef aan dat ik de controles echt gewoon gratis doe, en echt veel minder vervelend ben dan de tandarts.. Ik zal niet met haakjes, tangen en boortjes spelen… Beloofd!

Ferdinand

Contactlens-zacht

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.