Ah Paris

Ah Paris!

De lichtstad, de stad van romantiek, de Eiffeltoren, het Louvre, de Mona Lisa, Montmartre, Sacre Coeur, Notre Dame, Arc de Triomphe, oh en natuurlijk de Silmo!

Afgelopen weekend stond in het teken van de Silmo, naar mijn bescheiden mening de mooiste en de leukste optiekbeurs in Europa. Niet in de laatste plaats dankzij Parijs. De beurs biedt een mooie kans om je collecties te updaten, nieuwe connecties op te doen en vooral gezien te worden. De Silmo is eigenlijk gewoon een plek waar je kan flaneren en paraderen en in de tussentijd je werk kan doen.

Wat mogen we verwachten van het nieuwe brillen seizoen? Gaan we meer natuurlijke materialen zien? Zien we weer uitgesproken monturen, of mag het allemaal super strak en zakelijk zijn? Durven we te laten zien dat we een bril mogen dragen? Gaan alle glazen blauw ontspiegeld door het leven?

Eigenlijk moet je dat gewoon gaan ervaren, maar als opticien is mijn belangrijkste vraag de volgende: Wat gaan de particuliere opticiens doen, nu 1 van de bekendste merken in brillenland (Ray-Ban) heeft besloten in zee te gaan met nog een keten opticien?

Wordt ervoor gekozen omdat ene merk te vervangen voor kleine boutique merken die iets bijzonders gaan toevoegen aan de bestaande collecties. En krijgen we daardoor vaker mooiere en bijzondere brillen op het straatbeeld te zien? Inderdaad net zoals in de mode hoofdstad van de wereld Parijs.

Of gaat er gekozen worden voor de optie leven en laten leven en loopt heel Nederland binnen 3 jaar met een Ray-Ban op zijn of haar snufferd?

Ik hoop op het eerste, ik wil meer (zonne)brillen van Mykita zien, meer van Michel Henau, meer Dita, meer Theo, meer Anne et Valentin! Meer, meer, meer! Ik ben wel klaar met eenheidsworst Nederland, en ik hoop graag op meer durf en meer individualisme, zeker als het aankomt op brillen.

Dus kom op, vier het leven en als je dan toch komt voor een nieuwe bril, straal dat dan ook uit. Ik kijk er naar uit omdat voor je te regelen, ik en mijn mede opticiens natuurlijk ;).

Oh voor ik het vergeet… Parijs staat voor mij ook gelijk aan de Moulin Rouge, ook dat is het leven vieren.

800px-Moulin-Rouge01

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.