De perfecte bril is uitsluitend voor jou.

“Absoluut, ik draag al tien jaar dit soort monturen, dus nu wil ik er weer zo’n een!” Zegt de lange ietwat tengere man tegenover me. Natuurlijk, als u echt weer zo’n montuur zoekt, dan zal ik ze erbij pakken, maar dan wil ik graag van u in de tussentijd horen wat deze monturen zo perfect voor u maakt.

Het blijft een paar iets te lange tellen stil. Nou ziet u uw collega, schat van een vrouw trouwens, zei dat dit helemaal in was, en het me dus helemaal fantastisch stond. Ik doe mijn best om niet te reageren met een licht sarcastische “en dat was tien jaar geleden zei u?” In plaats daarvan knik instemmend en geef aan dat anno 2015 er misschien andere trends spelen en dat nieuwe trends soms hele mooie en verassende combinaties op het gezicht kunnen geven.

Licht wantrouwend kijkt hij mij aan en zegt, prima ik ben er nu toch, laat dan maar wat zien. Voor ik verder ga, deze klant was zoals al beschreven lang en tenger, inclusief het gezicht, smal en wat langer dan gemiddeld. Tien jaar geleden is hem dus een breed en niet al te hoog montuur geadviseerd en dat beviel hem zo goed, waarschijnlijk niet omdat het montuur fantastisch stond, maar omdat hij een betere verkoper dan mij tegen kwam.

Ik besloot daarin tegen om te werken met een mooi smal rond montuur van Kenzo, opvallend genoeg om karakter te geven, maar wel een montuur die naar mijn gevoel mooi aansloot binnen het gezicht. Mijn klant daarin tegen… ik voelde wat angst voor dit nieuwe beeld. Het enige juiste wat ik op dat moment kan doen is uitleggen waarom je juist zoiets pakt, waarom juist dit montuur iets toevoegt aan het gezicht, wat hij gaat uitstralen met dit specifieke montuur. Minuut na minuut begint hij het montuur steeds meer te waarderen en begint zelf opzoek te gaan ronde monturen. Missie geslaagd!

Uiteindelijk na een kleine pas-sessie kiest hij toch voor de Kenzo, en de verkoop wordt afgerond.

Een kleine maand later loopt hij nog even binnen, of ik hem nog kende, natuurlijk. Ik herken mijn brillen op afstand. Hij verteld me dat hem iets wonderlijks is overkomen. Nu sceptisch als ik ben, praat ik pas over wonderen als hij de lotto heeft gewonnen dankzij de nieuwe bril. Maar nee, hij verteld me, dat met al zijn vorige brillen, hij eigenlijk nog nooit zoveel complimentjes heeft gehad, in vergelijking met de nieuwe bril. Naar mijn idee, is dat eigenlijk nog veel mooier dan het winnen van de lotto.

Ik geef hem nog mee, dat voor mij, een tevreden klant het mooiste visitekaartje is wat ik me kan wensen. Hoe mooi is het dat jij als lezer en toekomstig klant een bril bij me koopt en je kan glimmen van trots omdat jij de perfecte bril hebt. Wars van elke verplichte modetrend, maar precies passend bij jou.

“You just need to imagine it”

John-Lennon-Drawing-1-469x470

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.