The X-files; The truth may be out there, but….

Kom op, ga door, je kan dit, laat je niet afleiden door wat je ziet, houdt focus.. Geef alles wat je in je hebt, you can do this!

Het leven in een sportschool is best zwaar, zeker wanneer je je niet bezig houdt met het trainen van je biceps, triceps of buikspieren. Maar vooral je sphincter en dilatator traint… In het oog dan natuurlijk, die andere vergelijkbare spieren train je maar op andere plekken natuurlijk.

Het leven is heerlijk als je geen bril of contactlenzen nodig hebt, je kan veraf goed zien en lezen is al helemaal geen probleem. Want jij hebt goede ogen. Maar wat als dat nou niet precies het geval is bij iemand anders? Stel iemand ziet slechter, laat je diegene dan een bril dragen, contactlenzen? Of vertel je diegene dat hij of zij zich maar moet focussen op het scherp zien, je weet wel het oog trainen. Want brillen en contactlenzen zijn complotten om het zorgstelsel te slopen, je ogen zijn goed, je denkt alleen dat ze slecht zijn.

Fast forward, ik mocht aanhoren van een klant (verder te benoemen als Mulder “the truth is out there”) hoe over-rated brillen en lenzen waren. Immers deze dingen maakt men alleen maar lui en maakt de ogen serieus veel slechter dan daarvoor, en dat het enige juiste vooral veel trainen gaat zijn. Hup de ogen de sportschool in, ervoor zorgen dat ze Mister “I’ll be back” Schwarzenegger doen verbleken, het sterkste oog van Nederland regime etc etc. Nu kan ik als opticien een heel betoog houden over dat er ook een genetische aanleg bestaat voor correctie, dat inderdaad sommige oefeningen heel goed kunnen helpen zeker als het gaat om convergentie van de ogen. Maar heel soms heb je van de momenten dat je denkt…. Ironie kan niet heel ver liggen, zeker niet wanneer iemand zo extreem overtuigd is van het eigen gelijk.

Mulder kwam inderdaad met iemand mee die de ogen wou testen, want de afstanden waren toch niet geheel lekker. Nu ja geen probleem, na een refractie komt er een sterkte uit van gemiddeld -2.00 dioptrieën en advies tot een bril. Mulder kapte mijn advies gesprek af en verklaarde ter plekke dat dit absoluut het gevolg was tablets, computers en mobiele telefoons en dat wanneer mijn cliënt meer met de neus in de boeken had gezeten, meer van de buitenlucht had genoten zoals Mulder vroeger zelf… Dit nooit was voorgekomen.

Even uit het veld geslagen en mijn verkoop had zien verdampen, bracht ik het grote geschut naar het slagveld. Hoofdpijnen, vermoeidheid en het grote R woord (rimpels). Mijn client knikte en bevestigde elk argument die ik benoemde en Mulder werd sceptischer en sceptischer. Dit was één groot complot tussen de overheid, fabrikanten van electronica, farmaceutica en opticiens, als dit niet gestopt zou worden, zou de hele Nederlandse samenleving naar den verdoemenis gaan.

Je snapt, op dit moment was ik er klaar mee. Tijdens het afronden van de procedures vroeg ik of nog iets kon betekenen voor Mulder en het met de grond gelijk gemaakte slachtoffer… Ja zei Mulder, en met enige scepsis keer ik naar Mulder.

Mulder wou nog lenzen hebben, sterkte -5.75….

The truth may be out there, but……

quote-Terry-Pratchett-the-truth-may-be-out-there-but-44304

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.