Briltrends 2016 volgens Ferdinand

Wat mogen jullie in 2016 gaan verwachten van brillen? Ik heb een heerlijk beroep, echt! ik kan mensen goed laten zien, maar wat nog veel toffer is, ik kan mensen er goed uit laten zien. Gedeeltelijk bepaalt mijn beroepsgroep het straatbeeld de komende tijd.

Hoe fijn is het dan om nu een beetje te kijken naar wat je dit jaar absoluut op je neus moet zetten.

Customizen is the standard, steeds meer fabrikanten bieden jou als klant de mogelijkheid aan om je bril te personaliseren. Denk bijvoorbeeld aan die toffe zwarte kunststof bril, die je heel graag wil met tsjernobyl groene veren? Wordt geregeld. Wil je je eigen naam geplaatst hebben in het montuur? ook geen enkel probleem. Je kan het zo gek niet bedenken in elk geval en er is ongetwijfeld een fabrikant die het voor je wil maken. Het biedt ongelimiteerde mogelijkheden, een enorm groot voordeel is dat je echt een uniek stuk op je neus hebt zitten, nadeel? Nu ja niet iedereen is een heuse Elton John en kan het dan ook hebben.

Aluminium en andere metalen, ik zie steeds vaker brillen heel erg “industrieel” afgewerkt. Denk hierbij aan monturen in een volledige aluminium uitvoering. Anderzijds heeft bijvoorbeeld Ray-Ban nu de metalheads uitvoeringen van hun monturen. Iets wat een bijzondere touch geeft aan iconische modellen. Daarnaast een persoonlijke favoriet, een aantal fabrikanten hebben een voorkeur gegeven aan monturen met een houten basis voozien van een koperen topcoat. Ongeëvenaard cool en een overtreffende trap op de metalheads van Ray-Ban.

Zonnebrilmonturen en correctiemonturen hebben vervagende grenzen, het was zo makkelijk vroeger. Je kocht een groot montuur voor een zonnebril en een kleinere voor de gewone bril. Nu anno 2016 zien wij graag dat voor de gewone bril een uitgesproken “zonnebril” montuur gekozen wordt. Want in een tijd dat een bril een sieraad is voor het gezicht, wie wil er dan nog rondlopen met een montuur zonder smoelwerk, een montuur zonder karakter, zonder… nou ja, je snapt het idee. Een zonnebril montuur kan hiervoor het geschikte medicijn zijn, je moet het gewoon even doen.

Mirrorcoaten, ja ja ik weet het! Deze trend bestaat toch al ruim 2 jaar? Klopt, al een flink aantal jaar mogen zonnebrillen voorzien worden van spiegelcoatings en die trend blijft nog even hangen. Dus geen excuses meer nu, spiegelen is fijn voor een zonnebril en je bent nog steeds hip & happening in 2016.

DITA, Dita wie hoor ik je vragen. Dita is mijn persoonlijke voorspelling voor 2016. In een wereld vol monturen, voor brildragers van verschillende pluimage. Zal er bij veel mensen altijd een onderhuidse wens zijn voor een montuur met uitstraling, een vibe, een stateman-achtige look. Een montuur die een natuurlijke dominantie uitstraalt, zoek je zoiets of droom je van zoiets, dan heb ik maar 1 woord voor je: DITA, het merk is absoluut briljant. Je moet dit hebben in je collectie, het zorgt voor een uitstraling die onbetaalbaar is, herkenbaar voor iedereen. Het heeft de achteromkijk factor van een Aston Martin, de sexappeal van Arie Boomsma in een frisdrankreclame. Het is pure porno op je neus. Het enige advies, wat ik je kan geven is kopen die handel!

2016 is het jaar voor DITA. Voor de rest, zorg er vooral voor dat je je bril met trots draagt, dat je de bril kiest die bij jouw past, en niet waar de rest je graag mee ziet. Een bril is immers net zo persoonlijk als je kledingkeuze.

Ferdinand, vindt zijn metallic mykita prima bij de huidige trends passen

2013-04-22-140550dita-sunglasses-6

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.