Brilkabouters

Je hebt David de Kabouter, Kabouter Plop, de smurfen. Allemaal guitige kleine wezentjes met een puntmuts, en dan heb je nog de brilkabouter. Een verre neef van brilsmurf, ééntje met issues om maar zo te zeggen. Brilkabouters wonen in de paddenstoelen die groeien in de grote groene plakkaten die tussen montuur en neuspads zoals hier uitvoerig beschreven. Wij als opticiens zien de gevolgen van deze hooligans der brillen helaas iets te vaak langs komen bij ons in de winkel.

Brilkabouters werken graag ’s nachts, op de momenten wanneer niemand kijkt en je bril gewoon geheel onschuldig ligt te liggen op je nachtkastje. Je veren worden vakkundig in de meest onmogelijke hoeken gebogen, neuspads verdwijnen, glazen worden bewerkt met staalwol, schroeven worden losgedraaid. En waarom? Gewoon omdat het kan. En ’s morgensvroeg wanneer de ongelukkige brildrager opstaat en zijn bril opzet, is de bril naar de Filistijnen. En zien wij deze ongelukkige mensen terug in de winkel, met de opmerking “Snap der niks vâân”, en het legendarische “Dat deed ie uit zichzelf hoor”.

Durven te vragen of de bril niet gevallen is, of ze de bril misschien hebben gestoten of er per ongeluk op zijn gaan zitten is compleet uit den boze. Want hoe durf jij als miezerige opticien, “die tegenwoordig toch geen diploma meer nodig hebben” te beweren dat de bril drager in kwestie zo dom is geweest om zijn/haar bril opzettelijk te beschadigen?! Een eerlijk punt, want brilkabouters zijn minstens zo plausibel indien niet veel geloofwaardiger dan de mogelijkheid een bescheiden ongelukje.

In het geval van de stugge volhouders, die echt blijven volharden in het feit dat het duistere magie was, voodoo van de hoogste orde. Die brillen repareer ik niet meer, immers hoe kan je als simpele opticien het nou nog goed doen als er magie bij betrokken is? Ik zou persoonlijk Hans Klok proberen, voor de mensen die net zoals ik af en toe niet geheel vrij gewaard zijn van onhandige acties, daar herstel ik met liefde de bril voor.

Die volhouders, die onschuldige slachtoffers van de legendarische brilkabouters. Tja als contact leggen met Hans Klok niet lukte en de bril nog steeds kapot is. Daar heb ik maar één advies voor, naar ik heb begrepen kunnen de brilkabouters worden gepleased met een goed glas whiskey en een geestverruimende paddenstoelen. Wie weet zijn ze je dan goed gestemd en maken ze de bril net zo magisch als ze hem gesloopt hebben.

Voor alle anderen die zo af en toe eens een ongelukje hebben met een bril, wees vooral niet bang om het te zeggen. Wij zullen je niet veroordelen voor het verpesten van een sprookje, maar voor de brilkabouters durf ik niet spreken.

Kabouter_Wesley

 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.