Google glass in je oog!

Een paar weken geleden kwam het bericht dat er patent was aangevraagd op contactlenzen met de capaciteit om beelden op te nemen en terug te spoelen. Toekomstmuziek of hebben wij binnen een paar jaar inderdaad google glass niet op onze neus, maar eerder op onze hoornvliezen?

Hoe fijn is het om dingen in een instant replay terug te zien? Een mooie zonsondergang? Een mooie auto? Een grappig moment? Een fantastische set billen? De lenzen zouden je misschien ook dingen kunnen gaan vertellen over je omgeving, virtuele rondleidingen geven in steden, in musea? Ze kunnen misschien ook dingen gaan vertellen over de gezondheid van mensen, hartslag meters, temperatuur meters, hormoonindicatatoren. Justitie kan via een databank momenten inzien vlak voor ze gebeuren vanuit crimineel standpunt?

Stel je voor, tijdens je verplichte kerstdiner met je schoonfamilie, met je contactlens nog even dat beeld terugspelen van die mooie vrouw die je had gezien in de winkel. Flink inzoomend op die wiegende heupen, niet beseffend dat je mond half open hangt en je vrouw de scheidingspapieren in de tussentijd al heeft geprint en ondertekend.

Tinder, Grinder, en weet ik veel welke andere dating app is totaal overbodig geworden. Je kijkt naar de persoon, en op basis van hartslag, temperatuur en hormoonhuishouding kan je bepalen of hij/zij jouw wel ziet zitten. Verhoogde hartslag, stijgende temperatuur, rammelende eierstokken? Kans groter dan 99% dat je je vanavond kan klaar maken voor een dampende avond in de slaapkamer!

Criminaliteit is niet meer aan de orde, zodra de technologie zover gevormd wordt dat alle beelden worden opgeslagen in een wereldwijd cloudsysteem en wij de lenzen bij iedereen laten implanteren (verplicht natuurlijk). Big Brother is watching you, neemt steeds bizarre proporties aan.

Sport wedstrijden zullen nooit meer hetzelfde zijn, stap in boord van een RedBull F1 bolide samen met Max Verstappen, ervaar zijn rondjes letterlijk vanuit zijn positie. Maak de genialiteit, de rushes, de magistrale vrije trappen van Lionel Messi één op één mee.

De mogelijkheden zijn absoluut eindeloos, de gevaren echter ook. Want wat is nu dan nog privacy? Hoe relatief is ons leven nog, waarom zou je überhaupt nog iets willen meemaken als anderen het voor je doen, en je het beeld alleen maar even hoeft af te spelen op je contactlens. In het beste geval creëren ze nu een lens die a. dat vermogen heeft, en b. ook het vermogen heeft een stofje te genereren die een gemoedstoestand passend bij het beeld triggert. Vanaf dat moment zijn wij hopeloos verloren!

Maar voor het zover is, gaat het eerst voor één ding voornamelijk gebruikt worden. Porno! Waar heb je anders contactlenzen met wifi en beeldfunctie voor?

Ferdinand, wil best een keer zichzelf Ron Jeremy voelen, maar daarna met gierende banden naar huis

google-ontwikkelt-slimme-contactlens-diabetici

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.