Eigenwijs

Eigenwijs, eigenwijs zijn en blijven jongen. Een leraar zei ooit tegen mij, de enige goede opticien is er ééntje die van nature eigenwijs is. ééntje die kont tegen de krib gooit, ééntje die thee besteld in een coffeeshop, ééntje die… nou ja eigenwijs is.

Nu ben ik het anno 2016 niet altijd eens met mijn leraar die dat zei, als dit namelijk zou kloppen dan zouden wij zoveel optiektalenten te kort doen. Optiektalenten die niet beschikken over deze magische factor, maar wel briljante opticiens zijn. Maar eigenwijsheid is wel een dingetje die ervoor zorgt dat mensen je kennen, onthouden en terugkomen.

Mijn voorbeelden zijn grootmeesters van eigenwijs zijn René Redzepi, Bertus Barbier en op professioneel vlak Vincent van Vincent Optiek. Alhoewel ik twijfel of deze mensen zichzelf allemaal typeren als eigenwijs, zijn zij wel daar een toonbeeld van. Misschien wel tegen wil en dank, maar zij staan voor de belevening, een sprankje van genialiteit in hun vak, de briljantheid, en de liefde.

Hoe mooi zou ons vak zijn als iedere optiekwinkel, keten of niet. Zo’n persoonlijkheid, zo’n entertainer met een ongelimiteerd talent op de vloer zou hebben. Het zou een Nederland opleveren vol fantastische brillen, brillen die perfectie benaderen. Mensen met een bril op die je eigenlijk nooit je winkel uit willen laten gaan. Gezichten met brillen op, waarvan je het liefst zou willen dat je ze zo ter plekke kan ophangen aan de muur, naast je Picasso’s en andere kunstenaars, en waarom? Omdat een juiste bril ook orgasmatische kunst is.

Helaas, helaas is het nog lang niet zover. En afgezien dat 1/3e van Nederland daar last van heeft, blijkt dat bekend nederland daar ook last van te hebben.

b_900_0_16777215_10_images_2016_F1_03_OlavMol-Een_leven_met_Formule_1

Ik had zo gehoopt, dat in elk geval de opticien van meneer Mol, een vorm van eigenwijsheid had gehad. of minstens de ballen had gehad om aan te geven, meneer Mol, misschien is een wat grotere bril een betere optie.

Voor mijzelf, ik ben geen René, geen Bertus, geen Vincent en eerlijk gezegd, op dat niveau acteer ik nog lang niet. Maar ik ben wel een eigenwijze opticien, en in zoverre wel eigenwijs om 100% zeker te weten dat ik het werk van meneer Mols opticien beter kan invullen. En dat alleen al maakt mij een goede opticien.

 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.