Dit is de zomer van.. verzopen brillen.

De zomer staat gelijk aan klachten over brillen, het legendarische “ik snap er niks van, maar hij zakt af!” Of de “coating is foetsie, en nee natuurlijk laat ik hem niet open en bloot op het dashboard liggen, er zit toch een koker omheen.” Alhoewel de “ik ging zwemmen met mijn bril in de zee… en nu ja, ik kon hem niet meer vinden?” Ze zijn niet van de lucht in de maanden Juni tot en met Augustus, en elke keer als zo’n klacht de kop op steekt lossen we het ontstane ongemak weer op, want nu ja… zo zijn wij nou gewoon.

Maar de zomer van 2016 deed iets afwijkends, er was relatief weinig zon… en in plaat daarvoor kwam er regen, heel veel regen. Meldingen over windhozen, zware onweersbuien en hagelstenen ter grootte van tennisballen. Wat er niet veranderde was het feit dat er nog steeds klachten waren.. alhoewel het nu ging om sterretjes in het glas, weggewaaide brillen, en verzopen brillen.

Om nu de volgende keer de zomer helemaal ongeschonden door te komen, wat algemene tips:

  1. Kunststof brillen zullen in de zomer altijd iets afzakken (iets met een zweterige neus), zorg dus altijd voor een tweede bril van een ander type.
  2. Laat nooit, maar dan ook nooit je bril op een dashboard liggen ook niet in een koker.
  3. Ga gewoon niet zwemmen met een bril op, het is nog niet bewezen dat vissen brillen nodig hebben.
  4. Bij windhozen, wat doe je dan in hemelsnaam nog buiten!
  5. Hagel, wat doe je nog buiten!
  6. Bij zware regenval, gewoon lekker je bril af doen.
  7. Bij onweer, in elk geval je metalen bril afzetten, ik wil je niet zien veranderen in een levende bliksemafleider.

Aankomende week wordt het volgens het verhaal een mooie week, een prima week voor een briljante zonnebril geloof ik zo! Kies niet voor een standaard zonnebril, verzuip niet in de zee van middelmatige zonnebrillen. Maar kies voor een heuse limited edition van GStar ft Eva Shaw of één van GStar ft AfroJack… gewoon omdat het kan en eigenlijk gewoon nog best heel goed betaalbaar is ;).

 

 

 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.