Italiaanse glazen

Die Italiaanse handgebaren die Max Verstappen naar vriend Sebastian Vettel tentoonstelde tijdens de grand prix Mexico, zo moeten de jongens van Luxottica ook tijdens het perspraatje hebben gezeten toen ze verkondigden in de beglazing te gaan. En nee we hebben het niet over hoog rendements glas, veiligheidsglas of dubbelglas.. Nee we hebben het daadwerkelijk over spuitplastic glazen met een coatinkje, brillenglazen… Want de markt voor goedkope crap voor op je neus raakte verzadigd, en je moet toch wat als selfmade miljardair zal meneer Leonardo Del Vecchio hebben gedacht.

Hoe de toekomst eruit gaat zien, is nog omringd in schaduwen, maar dat het weer een aantal miljarden gaat opleveren, het zal ongetwijfeld zo zijn. Wat mogen wij als optiek liefhebbers dan verwachten van die gepassioneerde Italianen?

Persoonlijk gok ik op goedkopere materialen voor het vervaardigen van brillenglazen, want waarom zou je hoogwaardige kunststoffen gebruiken als je het ook kan doen met goedkoop spuitplastic uit China. Optisch perfect is zinloos, men koopt toch wel :), want het is Luxottica. Ter illustratie, in een grijs verleden toen Ray-Ban nog echt iets voorstelde, was je met een wayfarer een icoon, en met een sharpshooter minimaal net zo stoer als Tom Cruise in TopGun. Maar sinds Tom Cruise niet meer stoer is, en Ray-Ban een onderdeel is van Luxottica. Nou ja sindsdien is de kwaliteit van Ray-Ban harder achteruit gestuiterd dan de podiumplek  van Sebastian Vettel ten tijde van de grandprix van Mexico.

Reclame! Want ik zie de jongens van Luxottica namelijk rustig de glazen hoereren voor geld. Stel je voor, de buitenkant van je glazen verkopen voor wat extra geld van een paar bedrijven. Je kunt namelijk rustig de perifere zones van je glazen gebruiken om je reclame te graveren. Stel je voor, een Ray-Ban bril met Luxottica glazen met een pizzadeal langs de zijkant gegraveerd.

Anderzijds voor de opticiens die willen gaan werken met aanmeetzuilen voor de glazen, die kunnen dan een luxottica paal kopen. Deze paal laat tijdens het meetmoment alleen maar filmpjes zien van andere producten die deze klant moet kopen. Bijvoorbeeld een man koopt een Armani bril, de zuil gebruikt de gemaakte foto van de klant en projecteert die op het beeldscherm waar de klant naar kijkt. De zuil vervangt de bril voor een zonnebril van Oakley en daarmee ramt ie meteen een zonnebril door de strot van de ontvankelijke klant.

Vernieuwingen, want oh jongens daar zijn ze zo goed in, elk montuur lijntje net wat anders dan de vorige. Een iets ander schroefje, een iets ander kleurtje, en alles is maximaal 1.5 jaar te leveren. Binnen 2 jaar je coating los, geen probleem dat los je op met het nieuwste product van Luxottica, nieuwe glazen met tricolore coating v2.0. Ja maar wat als de v1.0 nu beviel? Jammer maar dat is er niet meer, maar waarom zou je ook überhaupt met een minderwaardig product willen rondlopen? Laat gewoon je ogen meten en dan zoeken we weer een nieuwe Luxottica couture uit. En ja, we slikken het allemaal als zoete limocello pepernoten, want het is Luxottica. En dankzij Italiaanse sportauto’s, Italiaanse maatpakken, de fantastische pizza’s, de prachtige vrouwen denken we dat “made in Italy” garant staat voor kwaliteit. En gelukkig kan ik dat voor heel veel prachtige Italiaanse merken rustig bevestigen, alleen is er nog Luxottica, de Aldi van de fashion.

Hoewel vele van ons Luxottica zien als een onmogelijke organisatie, is er echter één heel mooi ding uit Luxottica gekomen. Onderscheid!

Leonardo Del Vecchio, de man die het mogelijk maakte dat particuliere opticiens zich echt kunnen onderscheiden.

Grazie Leonardo, grazie.

collaborative-innovation-in-luxottica-idealab-anna-li-vecchi-6-728

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

2 reacties op ‘Italiaanse glazen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.