Marge madness

Opticiens en  winst maken, hoe durven die schavuiten het te verzinnen! Sinds de Telegraaf wederom opnieuw een mooi stukje sensatie journalistiek de wereld in kotste is het legendarische hek weer eens van de dam. En nu loopt Telegraaf lezend en Radio538 luisterend Nederland wederom op de achterste benen, want oh oh je wordt keihard genaaid door je opticien namelijk. Maar marges waar het gewraakte stuk over gaat, is wars van nuance en is in feite niet meer dan een enorme reclamecampagne voor Eyelove.

En als ik het stuk dan toch afbrandt tot een reclamecampagne, laten we het dan eens hebben over de marge van deze krant. Want wat zou de beste jongens en meisjes van de Telegraaf nou verdienen aan 1 stuk veredeld toiletpapier? Een krantje zonder enige meerwaarde voor deze samenleving, gevuld met ongefundeerde riooljournalistiek en ongenuanceerde chocoladeletter koppen, weet namelijk voor die paar bladzijden prut nog best een schandalige prijs te vragen. Dit levert toch een ruime marge van x6? De 75% advertenties in dit krantje, per advertentie een marge van x6? De marge van 1 krant zou op deze wijze al x36 zijn, intrigerender dan de marges van een bril toch?

Ik kan er ook niet bij dat mijn edele vak terug gebracht wordt tot het pas maken van een paar glaasjes, alles in een montuur proppen en afleveren. Wat is er gebeurd met mijn optiekgevoel, oogmeting, montuuradvies, mijn passie overbrengen om jou beter te laten zien? Die is door Eyelove weg bezuinigd door het te vervangen voor een oogmeetmachine en een ongeïnteresseerde bijbaanhopper die dit nobele vak uitoefent om geld te hebben voor sigaretten, drank en kleding. Nu ja dan snap ik dat het optiekgevoel bij Eyelove is vervaagd tot een vervelend jeukend gevoel in hun achterste. Maar als je, zoals Eyelove aangeeft, dus je brillen zo goedkoop kan vervaardigen in een land wat het niet nauw neemt met mensenrechten, geen kosten kwijt bent aan medewerkers die niet denken dat transponeren een SOA is, en slijpen is iets wat bedoeld is voor die margegeile opticiens. Wat zou dan je marge zijn?

Marge, marge, marge. We hebben een wereld waarin iedereen een goede boterham mag en moet kunnen verdienen. Laten wij dat vooral zo houden, laten we niet andere mensen het recht ontnemen om een goede boterham te verdienen. Want als de jongens van de Telegraaf winst mogen maken, en de jongens van Eyelove ook… Waarom de rest dan niet?

Marge op brillen, natuurlijk bestaat dat. Net zoals marges op kranten, eten, benzine, auto’s, energie/gas/water, reclame. Maar weet je wat ik niet snap? Marge op ijs, de ijsbaan waar ik op uitkeek vroeg maar liefst 7 euro per persoon voor het kunnen schaatsen op bevroren water. Water, bevroren water… maar liefst €7,-… tel uit je winst!

 

winst-verliesrekening

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.