Specs, Nuvo vs de Rest

De NUVO en de Specsavers, een kafkaësk huwelijk zonder enige liefde en haat naar elkaar. Tolereren en intolerantie tegelijkertijd, Sigmund Freud zou zelfs hier spontaan migraine van ontwikkelen.

Specs zette vol de aanval in op de zelfstandige opticien met als doelstelling Nederland te onderwijzen over de belachelijke prijzen die wij als opticien durven te hanteren voor een bril. Want volgens de groene bril waar specs doorheen kijkt is een bril een bril, een huis een huis, een auto een auto, en wijn… nou ja wijn! Want wezenlijk is er toch geen verschil tussen een buffelhoornen montuur met gouden accenten en het wanstaltige stuk spuitplastic wat verkocht wordt bij de goedkopere ketens. Je knalt er 2 glazen in en voila je kijkt, dit moet en zal gecommuniceerd worden naar Nederland zal de marketingafdeling gedacht hebben. En wonderwel de krant van wakker Nederland pakt het stuk op en copy&paste het zo in de krant, geen verder onderzoek noodzakelijk!

Logischerwijs, valt heel zelfstandig optiek over dit stuk riooljournalistiek en wordt de enige “betrouwbare” optiek organisatie aangesproken er wat van te vinden. Dit leidde tot een spoedoverleg belegd door de NUVO, meningen worden geformuleerd, in de tussentijd wordt Steven Ziet nog op de vingers getikt, en er wordt actie ondernomen. Het boze vingertje gaat omhoog richting de specs en er wordt besloten om ten tijde van de Centrop om met een gezamenlijke statement te komen. Zouden we dan eindelijk het optische equivalent krijgen van het Friese “it giet oan” en wordt dan eindelijk de specs gedumpt als illegaal drugsafval van een aftands drugslab?!

Nee, we krijgen een statement van een directeur die “spijt” blijkt te hebben van een gedane daad. Spijt met een dikke vette maar onderaan de streep, en daar ligt voor mij de grens. Hoe moeten wij als zelfstandige opticiens nu een organisatie serieus nemen die elke keer het stoutste jongetje van de klas in genade blijft aannemen… Hoe vaak is dit stoute jongetje door de knieën gegaan voor deze organisatie? Is het mondelinge werk van dit jongetje zo goed dan? Want als je het aan mij vraagt,  zal het aan de ballen van dit jongetje niet liggen. Want laat ik heel open zijn, als je als bedrijf de ballen hebt om zo’n statement te maken, blijf dan ook openlijk bij je standpunt en kruip niet terug als je commentaar krijgt.

Als je een beerput opent, geniet dan van de shit die je opschept, bedenk dan niet dat het teveel stinkt. Als je met je bezopen kop een vrouw bezwangert wees dan een vent en zorg voor het kind. Als je als klein gorillaatje besluit de grote silverback te pesten, ontvang dan ook de ass-whooping die je verdiend. Nu kies je ervoor om terug te kruipen in je veilige omgeving, terug in de schaduwen, nog naroepend… Kansloos tot in het treurige.

De NUVO is in zekere mate de speelbal geworden van de specs, zij leveren commentaar en de NUVO reageert, specs toont berouw en worden daarmee weer in genade aangenomen. Wanneer zou dit spelletje ophouden, wanneer laat de NUVO zich niet meer voor dit karretje sparren? Want al met al, heeft de Specsavers een prima “gratis” reclame campagne cadeau gekregen van de NUVO. En dat is in zekere zin eigenlijk best weer enorm indrukwekkend!

Laat ik als laatste vooropstellen dat ik lang niet alles slecht vind aan de specs, de britse marketingtak van dit bedrijf snapt het allemaal best goed. Ik vind oprecht dat ze hele toffe recruiters hebben.

Maar Specsavers is toch een echte Ja, maar………

jamaar

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.