Jij man, wees er één!

Mannen, een interessant slag volk. Pragmatische mensen, testosteron gevuld, sterke eigen mening, ruwe bolster-blanke pit zodra ze iets liefhebben, technisch onderlegt. En toch in mijn vakgebied…. zijn mannen de meest onmogelijke factoren om te mogen bedienen. Want scherp zien, dat snappen we… Dat is namelijk iets technisch, iets met de bolling van een lens en de mate waarop dat licht breekt (L+F=L’, ik overweeg het nog steeds serieus om die te laten tatoeëren aan de binnenkant van mijn arm). Maar brillen uitzoeken zit niet in ons systeem, ik pleit er dan ook enorm voor omdat met ingang van vandaag te veranderen!

Jij man, jij die er op uit gestuurd kan worden om te voorzien in de boodschappen, het dan kan presteren om thuis te komen met een uitgestorven gewaande wolharige mammoet! Jij die met een geïmproviseerde stenen bijl het dier op de parkeerplaats nog weet te uit te benen, om jouw gezin te voorzien van de “ooit” komende hongerwinter. En toch…

Jij man, met een echte wilde baard en lang haar, niet gelovend in dermatologisch geteste shampoo en conditioner. Jij die scheren alleen gangbaar vindt voor vrouwen, en mannen met een testosteron gebrek (welke je, voor het gemak, derhalve ook maar plaatst in het hokje vrouwen). Toch lukt het je niet om te kiezen?

Jij man, die van een plank hout, wat spijkers en een steen, een volledig huis weet te bouwen. Sterker dan welke orkaan, aardbeving of andere natuurlijke kracht dan ook! Jij hebt in je eentje meer technisch talent in je kleine teen dan de halve wereldbevolking bij elkaar. Jij bent wat wij noemen een creator! een creator van je eigen wereld, van je eigen succes. Maar voor je uitstraling ben je afhankelijk?

Jij man, een man met een mening die gehoord moet worden. Het hoogste woord op een feestje? Dat heb je geregeld, al is het alleen al vanwege je enorm vocabulaire bereik die je krijgt na een krat bier. Je staat op de barricades, je hebt over alles een mening en een opinie. En ja er wordt geluisterd, want jij bent het alpha-mannetje! Maar voor je bril, ben je onherkenbaar?

Laat ons dat veranderen, wees de man die je bent en die je wil uitstralen! Als jij een roze bril op wil met glitters, draag dat ding dan! Wil jij een bril gemaakt van mammoethoorn? Hup neem die mammoet mee en ik maak er één voor je. Wil je een wc-bril, ik verwijs je naar de Gamma! De bril moet bij jou horen en alleen bij jou. Nog te vaak zie ik mannen kiezen voor iets wat iemand anders vind, jammer en volledig onnodig.

Dus voor je volgende bril, loop binnen, kies en sta er achter, en sleur hem aan het veertje mee terug naar je mancave. Jij man die je bent!

France's Sebastien Chabal sits on the bench after being substituted during their Six Nations rugby union match against England in London

 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.