Nuvo, wel of niet!

De afgelopen dagen regende het berichten over hoe men maar moest stoppen met het lid zijn van de Nuvo, of het afschaffen van een branchevereniging. En waarom? Omdat we niet gehoord worden? Omdat wij het niet eens zijn dat een optiekketen zitting heeft in de Nuvo? Omdat de contributie zo prijzig is? Omdat we niet meer weten waar de Nuvo voor staat? Ik snap het wel, je zit bij een branchevereniging omdat je houdt van je vak, en als je vak zo door het slijk gehaald wordt, dan verwacht je dingen!

Misschien moeten we dan inderdaad maar stoppen met de Nuvo, want wat deed de Nuvo voor ons na een stuk propagenda van de Eyelove in de Telegraaf? Precies…

De Nuvo is een tandenloze tijger zonder specsappeal, het reageert traag als het geagiteerd wordt en qua uitstraling….. man het is net La’paay ’s morgens vroeg direct na het afgaan van de wekker. Als lid van de Nuvo heb je waarschijnlijk ook geen makkelijk leven, ik bedoel hoe moet je je werk nou spannend maken voor je partner, je vrienden als je werk zo afgebrand wordt op Facebook? Je kinderen zullen je waarschijnlijk ook niet vragen voor carrièredag op school, want nou ja, brandweerman, politieman, schoonmaker, wc-juffrouw bij de Hema… dat had tenminste nog specsappeal gehad, maar lid van de Nuvo?! Wel allemaal dingen waarvan je kan afvragen hoe relevant is de Nuvo nog anno 2017

Maar is het afschaffen van een branchevereniging dan wel zo’n strak idee? Je duwt de optiek een duistere hoek in waarin alleen de grootste en sterkste zullen overleven. Je creëert een optiek equivalent van Noord-Korea waarin zijn verhevenheid de zonnekoning van de ogenliefde en kroonprins specsman met ijzeren vuist regeren. Brillen worden met vrachtwagens tegelijkertijd weggegeven, en jij als proud independent optician zal je merchandise vanuit je trenchcoat in een klein achtersteegje moeten verkopen voor wat men als woekerprijzen zal zien. Kop boven het maaiveld uitsteken is vragen om problemen.

Is dit de wereld die je wenst en zoekt, dan ja, pleit, vecht voor de opheffing van de Nuvo en dan zie ik je graag failliet of werkend voor eyelove.

Een branchevereniging is niet veel meer een bewaker van het balans tussen het goed en kwaad van een wereld.  Binnen de optiek is er duidelijk die polarisatie van de twee kampen, met de Nuvo die er tussendoor moet sturen en vooral niet teveel 1 kant ophangen, want het commentaar! Het zal lastig genoeg zijn, en het vraagt dappere beslissingen in de zin van het toelaten van de kroonprins van cheapass brillen in de organisatie. Maar hé liever dit, dan dat ze het optieklandschap domineren met goedkoop werk.

Het is dat ik geen oprecht diehard Nuvo fan ben, ik bedoel ik heb geen tatoeages van ze op mijn arm staan, ze staan ook echt niet onder speeddial, maar ik wil mezelf geen wereld voorstellen zonder de Nuvo! Specsappealloze tandenloze tijger of niet… het is nog steeds een organisatie met vlijmscherpe klauwen. Laten we aan de ene kant blij zijn dat ze er zijn, en aan de andere kant laten we ervoor blijven zorgen dat we inspraak houden door lid te zijn en te blijven! Want alleen dan houden we deze tijger nog een beetje scherp 😉

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.