Merkmonturen voor dumpprijzen

Het allerliefste leeg ik mijn spamfolder meteen met een rotgang, teveel websites waar ik me ooit voor inschreef, spaarprogramma’s, vorige werkgevers met nieuwsbrieven waarin de beste aanbiedingen staan. En ik lees bijna altijd 2 gelijkwaardige brillen voor de prijs van 1, of neem 3 brillen voor de prijs van 1. En elke keer opnieuw speelt er een meewarige glimlach om mijn mond en denk ik terug aan mijn eerste optiekstappen. Alleen 1 van de laatste nieuwsbrieven kopte over merkmonturen voor extreem lage prijzen, dat maakte mij nieuwsgierig, want merk monturen voor dumpprijzen?! Definieer het begrip “merk” dan?

Ik las de nieuwsbrief en las “Ted Baker, Tommy Hilfiger, DKNY, Nike, Humberto, Pierre Cardin” en het kwam binnen als een slok overjarige melk. Inderdaad het zijn merken, maar geen brillenmerken. En vanuit dat perspectief is het geen wonder dat je ze eruit gooit voor dumpprijzen. Het heeft mij altijd al verwonderd, hoe kan jij als modemerk die kleding in Bangladesh maakt, parfummetjes maakt voor de kiloknaller drogist, nou überhaupt denken dat je verstand hebt van het nobele vak van monturen maken. Ik kan mij zo voorstellen dat er ergens een uitgebluste marketing afdeling op een vervallen grijs kantoor zit, het portfolio doorbladerd en denkt… Kleding, schoenen, sierraden, parfummetjes, dildo’s, BDSM accessoires, wat kunnen wij nu nog toevoegen… Dat er dan een grijze knar opstaat en roept, brillen want wij zijn hip and happening. De monturen worden bedacht en opgeschreven op een A4tje, doorgefaxt naar een monturen achterkamertje in China waar hetmontuur wordt gemaakt en na 1 week kinderarbeid wordt geleverd. Na een controle door een betaalde vlogger/blogger, wordt het merkje er opgeplakt met secondenlijm en voila een merkmontuur in lijn met de portfolio.

Wat mij stoort is de trots die de winkel laat zien dat zij juist dit soort merken mogen en kunnen voeren. Moet je hier trots op zijn, moet je trots zijn op een gebrek aan creativiteit en durf? De kans die je had om te kunnen onderscheiden is niet meer aanwezig met deze merken, dus wat kan je dan nog?! Inderdaad, dumpprijzen voor modemerken….. want modemerken, wat is dat nog waard? Naar mijn gevoel is een modemerk met brillen, niks meer en niks minder dan een uitgeblust concept zonder de ballen voor vernieuwing. Een duizendmaal herkauwd recept zonder smaak.

Dit is voor mij de reden dat ik blij wordt van ” het zelfstandig zijn”, het geeft ons de mogelijkheid om mooie brillenmerken door handen te krijgen. Ontsproten aan creatieve geesten zonder portfolioverplichtingen, de komende periode is dus weer een fijne tijd om deze stijl op te snuiven, lijn na lijn na lijn.

Oh en weet je, “brillenmerken” hebben geen korting nodig om te verkopen, alleen een enthousiaste brillenfan!

tommie brillen

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.