De “gadverdamme hoe is dit mogelijk bril”

Er zijn mooie brillen, nette brillen, doorleefde brillen, artistieke brillen, en mijn persoonlijke favoriete brillen. De “gadverdamme hoe is dit in hemelsnaam mogelijk brillen’.  En gelukkig is sinds mijn vorige kleine noodkreet klik hier, er flink wat verbeterd… echter aangezien niet iedereen het heeft gelezen, of heeft gepresteerd te negeren. Wil ik graag nog wat vertellen over de meest ranzige bril van afgelopen jaar.

Het gewillige slachtoffer kwam uit 2001, en nee dan praten we niet over de drager, maar over het montuur. Of ik hem even wou fatsoeneren was de vraag, en alhoewel ik niet de minste ben, antwoorde ik met een trillende stem “natuurlijk” toen ik de bril rook.  Fatsoeneren bestaat uit twee onderdelen, een technisch aspect en een uiterlijk aspect. En alhoewel ik meestal eerst het technische deel doe…. was deze bril eerst toe aan chemische reiniging, immers voor een technische controle moest ik in elk geval de 6 schroeven kunnen zien, en deze lagen verscholen onder een plakkaat van groen? De plakkaten konden na een minuut of 2 weken los gebikt worden met een schroevendraaier en daarna waren in elk geval de schroeven van de veren los en vrij.

De neuspads…. mijn hemel de neuspads. Nadat de schroefjes verwijderd waren, kwamen de pads met enig wrikken wel vrij van de houders. Dit gebeurde inclusief groen slijm en groene slijmerige haren. Laat dit even rustig op je inwerken, groen-slijmerig-haar…. waarvandaan dan!!! Het was voldoende om een collega in elk geval ontoepasselijk te maken, en laten we wel zijn, dat is nogal een indrukwekkende feature. De neuspads zijn uiteindelijk, nadat we de overdaad aan montuurvreemd haar hadden bijgeknipt, met flink wat zeep uitgerost om ze enigszins weer toonbaar te krijgen. Het hele proces om de bril weer straatwaardig te krijgen duurde een kleine twintig minuten, maar het resultaat was ondanks het verouderde ontwerp wel weer een bril die wel even vooruit kan.

Maar laat ons eerlijk zijn, dit kan nooit de bedoeling zijn van een bril?! Een bril is iets om trots op te zijn. Een bril draag je op je neus en is een sieraad voor je gezicht, of je nu een functionalistische drager bent of juist een modebewuste drager bent van je bril. Een bril is net als alle andere dingen in huis! Je wast je afwas toch ook af? Je stopt je kleding toch ook in de was? Je neemt toch ook dagelijks een douche? Wees trots op je bril, wees trots op het feit dat je scherp kan zien met een fantastisch product die wij ooit met liefde hebben gemaakt voor je, en wij ook met liefde voor je onderhouden… Maar niet één keer per 16 jaar!

Je bril draag je elke dag, net zoals je ondergoed. Als jij bril één keer per 5840 dagen laat reinigen, wat zegt dat dan over je ondergoed?! Moraal van het verhaal, kom regelmatig langs en houdt je bril in topconditie, ik doe het met liefde voor je, zolang die bril nog niet ruikt natuurlijk!

dirty

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.