Kant en Klare brillen van MacKruidvat

Kant en klaar, de groep die opzoek is naar een kant en klare oplossing wordt steeds groter. Amerikaanse taferelen op het Nederlandse platteland.

Ondertussen is het ingeburgerd, je bent de 40 jaar gepasseerd en je begint te merken dat je armen aanzienlijk harder krimpen dan de rest van je lichaam. Oh en dat lettertype van de telegraaf is ook niet meer wat het gisteren was, je weet het zeker ze zijn van minstens lettergrootte 10.0 naar -2.00 gegaan zonder referendum. Je wil nog niet aan de vergrootglazen, maar de rit naar de “te dure” opticien wil je ook niet maken, want de telegraaf zei zelf, dat die oplossing eigenlijk nog veel te duur is. En dus eindig je in Nederland met een issue, want de opticien is te duur of de tijd die verstrijkt voor je oplossing op je neus zit, is veel te lang. Hoe fijn is het dan dat jij naar heel veel budgetwinkels kan voor een pasklare oplossing; De kant en klare leesbril.

Maar stel je nu eens voor, dat je armen niet te kort worden, het lettertype niet is veranderd. Maar dat jouw wereld vanaf 50cm voor je neus veranderd in een wazige bedoeling. Je weet dat je samenwoont met je vriendin, je weet hoe ze klinkt, weet hoe ze aanvoelt ’s nachts in een donkere kamer, maar eigenlijk heb je haar nog nooit scherp gezien. Stel dat je besluit in een vlaag van verstandsverbijstering dat je haar toch een keer goed wil zien (met alle risico’s in acht genomen natuurlijk). Je springt in je auto en rijdt naar je plaatselijke winkelcentrum, en wat nu? Ga je naar de opticien die je ogen kan meten, of duik je naar een budgetwinkel voor een kant en klare oplossing?

Als het aan een aantal budgetwinkels ligt, sla je de opticien maar over. Want buiten de kant en klare leesbrillen om, hebben we nu ook kant en klare brillen voor bijziendheid. Het lijkt geen probleem te zijn dat mensen met een compleet identieke sterkte eerder een zeldzaamheid zijn dan een voorkomend verschijnsel. Van cilinders is ook nog niet gehoord, of indien wel dan wordt het in elk geval niet als een onoverkomelijk probleem gezien voor een sferisch brilletje voor bijziendheid.

Is het storend of is het gevaarlijk dat dit soort oplossingen het levenslicht zien? Het blijft lastig te voorspellen, laten we er vanuit gaan dat iemand die een gemiddelde sterkte nodig heeft van -2.00dpt. Maar een opticien een complete waste of time vindt en graag snel en goedkoop “scherp” ziet… Ook al met een kant en klare bril van pak’m beet gemiddeld -1.00dpt al flink beter ziet, dan zonder. En zonder zou ik deze bijziende klant nooit willen tegenkomen op de openbare weg. Perfectie is een maakbaar begrip, en wat wij misschien beschouwen als een minderwaardig product kan voor de snelle Amerikaanse Hollander al perfect zijn.

Zouden wij dan bang moeten zijn, dat wij onze markt gaan verliezen aan de “Fast vision” companies in de wereld? De Mac Kruidvat, of de Kentucky Flying Tiger? Nee daar geloof ik niet in, hoevaak je ook eet bij een fastfood company, je zal af en toe gaan eten bij een echt goed restaurant waar ze weten wat echt lekker eten is. En als je dat eenmaal weet, is je perspectief voorgoed veranderd van eten. En zal je af en toe de Mac nog steeds lekker vinden, maar beschouw je het steeds vaker als een quickfix in plaats van echt iets goeds. En zo zal het ook zijn voor een echte bril die je met alle egards krijgt aangemeten, afgeleverd en perfecte aftersales, in plaats van de quickfix bril die je maar zelf moet proberen, en dan maar kijken of het echt zo goed werkt.

Onderscheidt maak je voor iedereen, mensen die voor het eerst een bril dragen, mensen die misschien ergens anders een slechte ervaring hebben gehad, maar ook voor de mensen die van een quickfix afkomen en toch eens willen ervaren of het bij een opticien nou echt zoveel anders is.

Kant en klare brillen voor bijziendheid bij budgetwinkels, kruisbestuiving vind je tegenwoordig overal. Het doet bij de vraag ook rijzen of wij als opticiens ons niet moeten richten op geneesmiddelen, mondhygiëne producten en dildo’s. Gewoon omdat het kan.

bril-1.00

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.