Jij bent meer dan je baan!

Mijn Facebook timeline kon hem niet missen, de “je bent meer dan je baan” campagne. vanuit professioneel standpunt volg ik optiek Nederland graag op de voet. Zelfstandig of keten, maakt niet uit…. Optiek is optiek toch?

In een reclamewereld door optiek ketens gedomineerd met korting, korting, korting, Jan Smit en je competitie afschilderen als te duur. Is de campagne “Je bent meer dan je baan”, een welkome ademteug die precies doet waarvan je hoopt dat ze doet, het maakt ons opticiens en zet je met je poten terug in het natte zomerse Nederland. Wij zijn niet langer die mensen meer in het wit in marmeren toren. Nu lopen we het in groen, rood of in iets meer fashionable verantwoord als je het geluk hebt, te werken voor een zelfstandige opticien.

Je bent meer dan je baan, het is oprecht zonde dat Specsavers Nederland dit heeft verzonnen, want eigenlijk is de impact van deze campagne daadwerkelijk zo goed, dat dit toepasbaar is voor elke opticien. Of je nu werkt voor een specs, pearle, hans, eyewish, eyesandmore of een zelfstandige, wij zijn allemaal meer dan onze baan. Onze passie voor ons vermogen tot het iemand beter laten zien heeft een diepere oorsprong, en of dat nu is uit het schapen hoeden, voetbaltrainer zijn, paragliden, schrijven, fotografie, salsa of surfen… Wat het ook is, het creëert passie en stelt je in staat dat door te voeren in je werk. En laten we eerlijk zijn, hoe gaaf is het dat jij jouw passie mag delen met de wereld!

Wat dat betreft slaagt Specsavers er in augustus in om iets vernieuwends neer te zetten wat daadwerkelijk de moeite waard is om te bekijken, het vat in een anderhalve minuut de essentie van ons beroep mooi samen. En dat is een feature die indrukwekkend te noemen is. En alhoewel ik mezelf toch met enige regelmaat kritisch uitlaat over de Specsavers, want het is nou eenmaal Specsavers met alle bijzondere eigenschappen die regelmatig opvallend te noemen zijn (niet altijd positief ;)). Vind ik dit een mooie stap de goede kant op, waarvan ik graag de hoop wil uitspreken dat dit project een mooi vervolg krijgt!

Brahim Amrhar, Daan van Boven, Francis Vermolen, Koen Meuleman, Ingeborg Holster, dank jullie wel voor een aantal kleine filmpjes van pak’m beet 1.30, die mij eigenlijk naar meer doet verlangen naar de verschillende verhalen van jullie, dan het complete reclame praatje over waarom je voor Specsavers zou moeten kiezen.

bekijk het introductie filmpje, en schat het op waarde. Het belichaamt waarom wij voor optiek kozen, waarom wij specialisten zijn geworden. En deel het, niet omdat je voor Specsavers wil werken of werkt. Maar omdat echt iedereen meer is dan zijn/haar baan…

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.