Een goed montuur; BOLD edition

Wat definieert een goed montuur? Het is een vraag wat velen bezig houdt, mij inclusief, 5 dagen in de week 8 uur per dag… en elke boodschappenronde in de Albert Heijn, en elk televisie programma wat ik kijk, elke droom opnieuw. Een vermoeiend lekkere verslaving, de high die je raakt als je de perfecte bril plaatst op een gezicht, whoa!

Een bril die goed is, is als een panenka’tje tijdens de finale van het WK tegen Duitsland. Een briljante bril is, is als Gaston Starreveld die je de oudejaarsloterij hoofdprijs komt overhandigen…. “Goeeeeedenaaavond, wat is dit een lekkere bril zeg”. De juiste bril is wanneer je vingertoppen beginnen te tintelen als je hem vastpakt, als je blik verstart en de bril in alle mogelijke situaties op het gezicht ziet. Bij het ontbijt, tijdens het werk, tijdens het Netflix bingewatching, tijdens passionele nachten waarin alles uitgaat behalve die bril. Die bril die dankzij jou , bij deze klant op de neus verscheen.

Een bril heeft niks te maken met materiaal, stijl, designer. Het heeft te maken met pure en ongebreidelde passie voor het vak. Ik hoor graag mensen praten over de exclusieve materialen, de gelimiteerde oplages, meesterwerkjes. En ja, als ik eerlijk ben, val ik altijd als een baksteen voor dit soort pareltjes van de optiek. Maar hoe mooi een buffelhoornen bril ook is, hoe exclusief ook een gouden bril kan zijn, dat montuur is compleet waardeloos als jezelf die bril niet voelt tot in je kleinste vezels van je bestaan.

Als ik nieuwe monturen zoek met een bepaalde specsappeal, dan zoek ik monturen die je het gevoel geven dat je luistert naar “Turks fruit” voorgelezen door Kim Holland, monturen die je niet aantreft bij iemand die iets “algemeens” zoekt. Ik zoek een tsunami van liefde voor de bril in het breedste zin van het woord. Een montuur waar je in een column zou kunnen zeggen “those frames, they deserve to be grabbed by their temples, they are so great”. Compromisloos, ballen van staal, en puur orgasmatisch zodra je ze vastpakt. Je moet ze meteen voor je kunnen zien op je klant. Het verhaal dat bij het montuur hoort, is de ultieme overtreffende trap van de beleving

Wij als opticiens willen meestal maar één ding, de perfecte bril voor die ene klant. En heel veel van ons (inclusief ik), verliezen ons te gemakkelijk in dooddoeners over de basis dingen van een montuur. Ik wil dan ook graag een kleine lans breken voor het gevoel van een bril, hoe breng jij jouw gevoel over op je klant? 1 advies, verkoop alsof je inkoopt, intuïtief and see the magic happen.

Voor mij begint de magie weer in september…..BOLD, en voor jou?

ferdinandBOLD

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Een reactie op “Een goed montuur; BOLD edition

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.