2018, de voorspellingen

Elk nieuw jaar opnieuw vragen mensen zich toch altijd weer af, wat moet ik van het aankomende jaar verwachten? Moet ik bepaalde dingen doen en of laten? Speciaal voor deze groep mensen, heb ik mijn glazen oog flink opgepoetst, mijn blauwe jurk uit de kast getrokken, benen geschoren en bikinilijn gewaxt. Voorspelling voor het jaar 2018 is immers een hele serieuze aangelegenheid.

We beginnen met wat we allemaal kunnen zien komen, de komende maanden gaan wij weer horen dat wij met zijn allen veel, veel, veel, maar dan ook echt serieus veel te duur zijn! Er gaat dan ook een logische vervolg op komen, er gaat een zekere online aanbieder komen die een bepaalde periode brillen gaat leveren met geld erop toe. Want als €9.98 niet meer voldoende is, wat is dan de overtreffende trap van gratis? Juist geld erop toe leggen. Het komende jaar zijn wij weer te duur, blijven wij te duur, en juist dit soort type statements zullen gortig aftrek vinden bij de media voor Henk&Ingrid, denk aan de SBS6’en, Telegraafjes, en de radio538 programma’s. U wordt genaaid door uw opticien zal het eerste half jaar vaker te horen dan ons lief is.

Blauwlichtfilters, in 2018 zijn ze overal!

Tweeduizendenachttien is ook een jaar van verlichting, en dan voornamelijk blauw licht. Afgelopen jaar begon de heksenjacht al op het levensgevaarlijke blauwe licht om ons heen, en dat zal dit jaar een absoluut climax krijgen. Blauw licht op beeldschermen worden al gefilterd, maar we gaan dat nog een stapje verder doorvoeren, in 2018 worden alle alarmlichten op hulpverleners voertuigen ook gefilterd met een sepiafilter en onze strak blauwe hemel op de paar mooie dagen in Nederland zullen ook verplicht gefilterd gaan worden dankzij Elon Musk’s recent gelanceerde state of the art satellieten voorzien van F.lux filter technologie.

Tinderlenzen zijn de toekomst! Vergeet het swipen, een knipoog links of rechts is the way to go

Als wij dachten dat zevenentwintig lenzen op één oog al een opmerkelijke feature was, het komende jaar zien wij lenzen uitgevoerd worden met een technologie die voor je meet wanneer je iemand ontmoet, of diegene je aantrekkelijk vindt. Bij een aantrekkelijkheidsfactor van meer dan 50%, dan geeft de lens een automatische prikkel die je dwingt tot knipogen, Tinder voor gevorderden om maar zo te zeggen. En dit is nog maar het begin, later in het jaar zullen wij ook lenzen gaan krijgen die een live streaming optie krijgen. Dit gaat inhouden dat een aantal grote lenzen fabrikanten onder de vlag van Facebook komen te liggen, en voor die move wil ik alvast graag een like geven.

Specsavers lijkt de grootste slag te gaan slaan die je jezelf kan bedenken, want als bedrijf rammetjevol belastingafspraken hier en daar, heeft het de aandacht getrokken van een andere optiekreus, namelijk EssiLux. Voor de Italianen en Fransen is het Engelse bedrijf een prettige aanwinst om monopoly te houden en te verstevigen in optiekland. Specsavers kan een bod tegemoet zien van ongeveer 1 miljard euro plus een exclusiviteitscontract. Daarnaast zit er wel een clausule in dat contract dat wanneer ze niet akkoord gaan met de voorwaarden, ze niks meer mogen verkopen waar EssiLux aan verbonden zit. Indien Specsavers zich toch op hun edele delen getrapt voelt, en besluit voor hun eigen ondergang te tekenen zal Essilux doorschakelen naar de kleinere Hans Anders, en kiezen voor een vijandelijke overname om zo controle te verkrijgen over de Benelux en vanuit daar bouwend aan het ultieme optiek imperium.

Wie wordt de Marijke Helwegen van de oog plastische chirurgie

Cosmetisch laten we steeds meer doen, opgespoten lippen, gezicht strak botoxen, nieuwe borsten, haar implantaten, liften en kraaienpootjes weghalen. Alles om maar niet ouder te lijken, en toch worden onze ogen steeds ouder. In 2018 zal er steeds meer gekozen worden om onze ogen vooral jong te houden, en te laten voelen. Chiazaad, quinoa, gojibessen en tarwegras, gaat niet alleen maar via de mond naar binnen, maar we verpulveren tot een papje en smeren we op onze oogleden voor maximale absorptie. Botox injecties blijken niet alleen goed te zijn voor de rimpels maar ook voor het strak zetten van de accommodatie spieren binnenin het oog. Er zal dan ook een wildgroei komen van verjong je ogen klinieken, gerund door kom van je bril af goeroe´s.

In brillenland zal vooral er vooral blijheid overheersen, oranje zal de kleur zijn die het jaar 2018 overheersen. Oranje monturen, oranje glazen. Alles om het gebrek van oranje op het voetbalveld aankomende zomer maar te compenseren.

Het is duidelijk volgens mijn glazen oog, onder een ragfijn laagje staar op de interne lens ligt een convex 2018 verscholen. Welke voorspellingen er wel of vooral niet uitkomen, does it really matter, even for a tiny bit? Waar wij met een volledige zekerheid van uit mogen gaan is: 2018 wordt een jaar waarin wij ongetwijfeld een mestwagen aan shit over ons heen gestort gaan krijgen, maar om met een boer´n wijsheid te eindigen `wordt de grond niet goed bemest, groeit het zaadje niet best´.

HBL_boerenwijsheid5

Eerste blog van 2018, mijn licht absurdistische voorspellingen voor optiek 2018. Be sociable and share. En als ik dan toch mag vragen, willen jullie dan ook mijn community volgen op facebook? De link vind je hier

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.