MuurbloemMonturen

Muurbloembrillen, ik hou van mensen kijken. Ik hou vooral van kijken naar mensen met een bril. Want laten we eerlijk zijn, brillen zijn één van de eerste dingen die opvallen boven al het andere. Ik vergeef het jou als je witte sokken in sandalen draagt, ik vergeef het jou als je buiktasjes om een iets te volle buik draagt, ik vergeef het je zelfs wanneer je crocs draagt, zolang je bril maar klopt. Is je bril niet on top of the game, dan mag je van mij nog een op maat gemaakt kostuum dragen van een erkende fashionguru, en vanaf je nek gestyled door Fred van Leer, maar als die bril niet goed is, dan heb je toch de plank behoorlijk gemist. Brillen zijn fundamenteel voor elke look en voor iedereen die zichzelf respecterend ametroop noemt!

Wanneer een bril je het gevoel geeft, dat Marylin Monroe “happy birthday” voor je zingt.

veel brillen die ik voorbij zie vliegen in onze gehaaste samenleving zijn muurbloemmonturen, monturen die hun ziel hebben verkocht aan een Italiaanse heer die ramvol gladde praatjes zit. De mensen met een muurbloemmontuur op hun neus, ik zou ze allemaal terplekke willen aanspreken, vragen of ze geloven, geloven in liefde op het eerste gezicht, liefde op het eerste gezicht voor mooie monturen natuurlijk. En wat het antwoord ook is, ze zouden allemaal mee moeten voor het doorpassen van monturen, monturen die doordrenkt zijn met passie, doordrenkt met liefde voor de drager die het leven viert zoals het gevierd hoort te worden. Met muziek, een warm pluizig gevoel van binnen, en een mooie bril! Passievolle monturen zijn in feite een soort Marylin Monroe die happy birthday voor je zingt, ook wanneer je niet jarig bent.

Ook mijn klanten verrassen mij nog wel eens. Toen ze binnen kwam, leek ze mij niet de rockstar die ze nu is… begin twintig, blond en ogen gemaakt van het mooiste jade dat ik ooit had gezien. Een zachtmoedig karakter en een zachte stem, of ze haar ogen kon meten, want ze zag wat minder goed. Na een meting en een voorschrift begonnen we aan het lastigste, ze had een montuur nodig. Zo zachtmoedig als ze leek, stapte ze resoluut af op een zwart-gouden montuur, ééntje die een beetje zwaar op mijn maag lag, want bij teveel klanten ontbrak het aan durf voor dit montuur. Ze zette hem op, en haar ogen lichtte scherper op dan de lucht tijdens oud&nieuw. Er kwam een nieuw soort flair over haar personality en ze was niet meer mijn aanname, maar een vrouw die zonder enige moeite de ZiggoDome zou kunnen uitverkopen. Een levensgroot geluksmomentje.

#antimuurbloemmontuur wordt de populairste hashtag van 2018, het kan niet anders.

Wij als opticiens hebben een missie, Nederland muurbloemmontuur vrij maken. De beste manier omdat te doen is vooral te blijven vertellen, aan iedereen die je kan aanklampen. Maar eerst #antimuurbloemmonturen trending maken.

ferdinandBOLD4

Bedankt voor het lezen van deze blog, deze blog is gepubliceerd in het BOLD the Fourth edition magazine ter voorbereiding van BOLD Optical Fair die op 04-02 & 05-02 plaats vindt. Ik zou het ontzettend tof vinden wanneer jullie de moeite nemen om de community online ook te volgen, daar vinden jullie ook alle voorgaande blogs terug. De community vind je hier

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.