Dit jaar wil je Rood!

Je bent hip, je bent happening en je hebt een bril uit 2017. Als modebewuste influencer moet je met je tijd mee. En daarom ben je in de markt voor een nieuwe bril, wat heb je dan nodig om nu weer helemaal 2018 voor de dag te komen.

Het sloeg mij in het gezicht als een swaffelende rappert Sjors, het kwam bij mij binnen als een topper met een damesbril. Ik kon het niet negeren toen ik kledingwinkel na kledingwinkel na kledingwinkel binnen hobbelde opzoek naar iets tofs en inspiratie. Het is roder dan het SP logo, roder dan elk stoplicht in Nederland, het is de kleur van weleer en van liefde en wijn en het is roder dan Marco ooit voor mogelijk hield. Rood in je kleding is de dominante kleur in 75% van winkels die zich op één of andere manier bezig houden met mode. Dus wat hebben wij nodig in onze pareltjes van winkels? Rood!

Ik weet het rood is “gevoelige” kleur… Maar ook die heeft liefde nodig!

Zonder een beetje rode bril moeten we de pijnlijke waarheid aan het licht brengen… Zonder rood heb je de spreekwoordelijke boot gemist. Maar waarom heb je precies rood nodig in je winkel en op je neus? Eigenlijk is het heel eenvoudig, want met rood geef je ’s werelds grootste middelvinger naar elke mode-instituut die je terplekke zou kunnen benoemen. Rood is een lastige kleur wordt er altijd gezegd, rood is zo’n kleur die het goed doet in China, Rusland, Cuba, Noord-Korea…. lekker communistisch kleurtje om maar zo te zeggen. Mensen durven het ook amper aan omdat, nou ja omdat het zo lastig combineert. Ik bedoel waarmee combineer je nou lekker een flink rode kleur? Het circus, agreed…. De Wibra, agreed, Hans Anders dan, agreed… de brandweer, agreed. Het is kleur die met enige regelmaat vooral als super trashy en goedkoop gezien wordt. En ergens lijken wij vooral niet goedkoop te willen overkomen, dus vermijden we vaak een cheap-ass uitstraling en daarmee de kleur rood. Rood van “Let op levensgevaarlijk goedkoop rood!”

En toch, toch wordt rood wat we willen hebben dit jaar. Want hoe gaaf is het om vooral te kunnen zeggen dat jij de schompes hebt aan vooroordelen. Dat jij de rapper Sjors van het brillen dragen be…. ehm of laat ik zeggen dat je meer de Lady GaGa of Bruno Mars van de brillen bent. Cause you were born this way baby, en 24k red magic on your nose. Want ondanks de cheapass reputatie is rood ook nog steeds de kleur van vurig verlangen naar, passie, liefde, pure emotie. En willen we dat eigenlijk allemaal niet uitstralen met onze nieuwe bril? Hoe mooi kan het zijn dat je iedereen van zijn/haar sokken afblaast door een bril die jou gezicht rockt, en jou kan laten stralen als gouden zonnekoning of koningin op de hoogtij dagen van jouw imperium.

Heb jij al een rode bril op je neus? 

Of je nu influencer bent, modeblogger, gewoon een typische Nederlander opzoek, een avantgardistische zonnekoning, stijlicoon, grijs muisje.. Of je bent net als ik. Gewoon gek op brillen. Vergeet het klatergoud, vergeet het “nieuwe” zwart, vergeet rapper Sjors bruin, vergeet alle vooroordelen. Rood is alles wat je nog nodig hebt in 2018. Het rood van passie, liefde, rood van weleer, rood van het bloed dat kolkend door je aderen raast wanneer je overtuigd raakt van het onvermijdelijke. Rood is de kleur van onze nieuwe brillen voor dit jaar. Durf jij het aan?

rood.png

Rood op je neus, omdat het kan! Hoe gaaf is dat dan :). Heb je na het lezen van dit stukje zin in een nieuwe bril, stap dan naar binnen bij je opticien en vergeet alle vastgelegde regels en ga voor rood! Gewoon omdat jij het verdiend! Ben je nieuwsgierig naar wat ik nog meer te vertellen heb, of mee maak? Volg dan de community, en dat doe je hier. #besociableandshare

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.