Barberini is net zoveel waard als Neymar zonder hoofd!

Luxottica neemt Barberini over voor een relatieve fooi van €140 miljoen euro. Een bescheiden bedrag voor wat veel opticiens zien als toch één van de fijnste zonneglazen leveranciers ter wereld. Wat zou Lux van plan zijn met Barberini, immers beter maken is geen optie, ik bedoel noem anno 2018 nu één ding wat door Lux beter is gemaakt…. Behalve mijnheer Leonardo del Vecchio dan natuurlijk.

Maar goed, laat ik niet de doom-denker zijn hier, immers er kleven ook voordelen aan toch. De mogelijkheid dat alle zonnebrillen die nu uitgespuwd worden door Lux-logo plakkende werkplaatsen worden voorzien van Barberini glaswerk is een win-situatie voor de klant. Ook al als de kwaliteitseisen iets minder “strikt” genomen worden zoals bij veel merken onder de vlag van Lux de standaard lijkt te zijn, is de stap vanuit absolute junk naar Barberini-light een sprong voorwaarts, toch?

Wat zegt geld anno nu nog, als mensen duurder van eigenaar wisselen dan complete bedrijven.

honderdveertigmiljoen euro, een bedrag, die in het licht van het WK wat plaats vind in Rusland dit jaar, alleen nog maar klinkt als een strippers-fooi in een louche stripjoint. Ik kijk op de televisie naar een voetballer die een derde meer waard was dan in potentie de beste zonneglazen leverancier ter wereld. De voetballer, annex C-filmster zonder talent en kampioen verongelijkt kijken, hoort bij een selecte groep beste voetballers ter wereld zijn. Maar sinds hij koos voor het grote geld van het puissant rijke PSG, blijkt hij nu niet veel meer te zijn dan een light uitvoering van zijn hoogtij dagen bij het grote Barcelona.

Neymar de enige voetballer die zonder zijn hoofd te gebruiken waarschijnlijk beter kan ballen dan wanneer hij begint te nadenken. Zijn intuïtie is een absoluut godsgeschenk en stelt hem in staat de meest mooie dingen te produceren. Nu opgehaald door het grote geld en gepositioneerd als aanvalsleider van een gekocht succesformule. Je merkt aan alles dat de juk van de verantwoordelijkheid hem aan de grond ketent. Wat dat betreft hoop ik niet dat Barberini hetzelfde lot beschoren is, Barberini is het best wanneer het in een vrije rol de intuïtie de vrije loop had kunnen laten gaan. Hoe groot is de kans dat Barberini onder de vlag van Lux nog mag doen wat het goed kan? Moeten wij bang zijn als Lux afnemers dat het kwalitatief briljante glas van Barberini geketend wordt en daarmee een stuk minder briljant gaat zijn? Gaat Barberini in 2018 nog wel Barberini blijven?

Één 2/3e Neymar of 1 Barberini… Alle 2 in elk geval even geniaal!

En natuurlijk blijft er buiten Barberini om nog veel over om van te genieten als het aankomt op mooie zonneglazen. We hebben nog steeds “old Faithfull” Zeiss die prachtige zonneglazen maakt natuurlijk. Maar toch… Ergens doet het pijn, ergens bloed het opticienshart als we weer een mooi “independent” merk zien ingepakt worden door een groot bedrijf. En ja het is slikken en weer doorgaan, maar vandaag rouw ik om Barberini en Neymar. Optiek en voetbal, zoveel verschillen ze uiteindelijk niet van elkaar.

neymar

(Bewust slechte photoshop van ondergetekende, originele image van V.I.)

#Besociableandshare, en vergeet ook niet de community te liken op facebook en dat doe je dan weer hier

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.