Een intelligente bril

Toen Ferdinand nog een jong Ferdinandje was, een jaar of zesentwintig geleden, bestond mijn dagelijkse routine uit naar school gaan-overleven-thuiskomen-herstellen, elke dag opnieuw. Mijn schoolperiode bestond uit gepest worden, niet omdat ik een bril had, nee gewoon omdat ik ietsje minder slim was, en dat doet dan toch iets met een fragiel zelfvertrouwen.

En nu… 2018, wijst wetenschappelijk onderzoek uit, dat mensen, die een bril dragen bewezen intelligenter zijn, dan collega-mensen zonder bril. Dat nieuws had een kleine kwart eeuw eerder mijn leven waarschijnlijk compleet veranderd, maar hé beter laat dan nooit is het niet? Maar stiekem als intelligente brildrager wist ik dit natuurlijk al. Want toen ik vijftien jaar geleden een bril ging dragen kwam er het moment dat ik begon te stralen als een supernova in het midden van onze melkweg. Het moment dat ik mijn eerste bril half op mijn neus plaatste en met mijn wijsvinger aanduwde, ik voelde mij Einstein, Aristoteles en Bill Gates in één… Voor het eerst was het antwoord op de som zes maal vijf, geen onmogelijke opdracht, maar één die ik kon beredeneren en beantwoorden binnen een halve dag. Mijn bril zorgde ervoor dat ik mijzelf een microgenie voelde.

De tijden dat brilsmurf negatief te boek stond, die tijd is voorbij.

De monturen die ik sindsdien gehad heb, hadden allemaal één ding met elkaar gemeen, ik werd er “intelligenter” door. Maar meer nog dan dat, het bouwde sterker en harder aan mijn zelfvertrouwen dan dat ik zelf voor elkaar zou kunnen boksen met behulp van zelfhulp boeken en psychologen. Mijn drug en lifetime high bleek niet veel meer dan een eenvoudige bril te zijn. Ik begon op te vallen, ik pakte dingen vlotter op dan in al die jaren voor mijn bril. Ik ga niet zeggen dat mijn zelfvertrouwen een sprong heeft genomen met die bril, maar sinds de bril is het in elk geval mooier ontwaakt dan Doornroosje na een eeuw van slaap. Intelligentie met de jaren of door de bril? Volgens het wetenschappelijke onderzoek, dan moet ik de bril bijzonder dankbaar zijn.

De bril heeft mij gemaakt tot wie ik nu ben, een bloed eigenwijze opticien, ééntje die weet dat zes maal vijf, meer is dan vijf maal vijf, maar wel weer minder is dan zeven maal vijf. De verandering die kwam met de bril, ontstak een verlangen om juist dat gevoel elke dag opnieuw te beleven (het is nu eenmaal een high). De brillen die ik adviseer aan mijn klanten moeten met zich meebrengen dat men zichzelf zelfverzekerder gaat voelen, dat andere mensen vinden dat mijn klant intelligenter oogt. Want intelligenter worden door een bril leidt tot briljante veranderingen, vertrouw me ik kan het weten.

Wees slim en draag een bril!

Intelligente brillen, Zwart, rood, blauw, grijs, rond, hoekig, panto, nylor, titanium, acetaat, hoorn. Er is geen vaste lijn meer, draag een bril en groei.

66491-Nerd-Wig-large

*Bold 5th edition, dank voor het lezen van een blog van DMO, mocht je nou veel meer willen lezen of op de hoogte blijven van alle leuke en nieuwe ontwikkelingen. Vergeet dan ook niet de community te liken, en dat kan hier.

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.