Impressio-paris

Frankrijk, een bakermat van baguette, champagne, air, en ’s werelds most daring monturen. Elke keer dat er een nieuw merk in Frankrijk het levenslicht ziet, schudt Frankrijk op zijn grondvesten, en slaat mijn optiekhart een paar slagen over. Elke keer opnieuw wil ik weten of het nieuwe merk de ondertussen Eiffeltorenhoge verwachtingen kan overstijgen en verrassend genoeg is om mij als liefhebber te laten balen dat wij in Nederland niet dit soort vooruitstrevende merken hebben.

Ik kreeg Impressio-paris onder ogen, een Franse start-up gereleased op de Silmo van 2017. Ondertussen een jaar op de markt en naar mijn mening één van Frankrijks best bewaarde geheimen tot nu toe!

Wat maakt Impressio-paris nu eigenlijk tot het best bewaarde geheim? Vakmanschap? Liefhebberij? De goede naam? De kennis? Eigenlijk is het geen van al het bovenstaande, immers logischerwijs heb je vakmanschap nodig om een goed montuur te maken, Emmanuel Andrivet en Guillaume Boisson, hebben met al hun optiek ervaring overduidelijk het vakmanschap in huis om dit te laten werken. Ook de liefhebberij of passie, hoe je het ook wil noemen vloeit in overvloede door de hele collectie van Impressio-paris heen. De naam, impressionisme als kunststroom heeft als bakermat Frankrijk, toepasselijk en als je heel objectief kijkt naar de collectie van Impressio -paris zien we de pijlers van impressionisme ook terug. Het revolterende naar de algemeen erkende en aanvaarde stijlen in montuurdesign. Plus, het bekt gewoon lekker!

Maar Impressio-paris is het best bewaarde geheim van Frankrijk omdat ze de ballen hebben om navolging te geven aan de naam. Tegenwoordig zien wij 3D geprinte monturen de grond uit schieten als paddenstoelen. En ze hebben allemaal één ding gemeen met elkaar, een zo groot mogelijk publiek aanspreken om een zo snel mogelijke omloop snelheid te hebben. En juist daar wringt het voor mij als optiekliefhebber. 3D printen is voor mij de mogelijkheid te maken wat ik maar wil, uitsluitend gelimiteerd door de grenzen van mijn eigen fantasie. Talloze leveranciers van 3D geprinte monturen die juist dat doen, ze nemen een lijn die goed is in het titanium of het acetaat en vertalen dat 1 op 1 in een 3D geprint materiaal. Ze vergeten creatief te zijn, een absolute doodzonde.

Impressio-paris doet het tegenovergestelde, de lijnen die ze laten zien, ze zijn ontworpen met creativiteit in het achterhoofd. Ze utiliseren de capaciteiten van het 3D printen op dit moment volledig. Ze gebruiken complexe 3D CAD modellingen voor ontwerpen, die uitsluitend tegengehouden worden door de grenzen van de fantasie. De 3D additieve technieken en bedrukt met titanium zorgt voor tintelende en inspirerende monturen. Een duidelijk beeld van hoe het zou moeten zijn, en eigenlijk zou elk bedrijf wat zich richt op het maken van 3D geprinte monturen, hier eens goed naar moeten kijken. Het ontwerpteam huist in Frankrijk en de assemblage van de monturen vindt plaats in Luxemburg, en ondanks de hoogstaande technieken, wordt alles met de hand geassembleerd, en dat is dan eigenlijk weer precies zoals het hoort!

Een leuke extra bonus bij de monturen van Impressio-paris is dat jij, jij als optiekzaak in samenwerking met het ontwerpteam van Impressio-paris jouw eigen montuur kan ontwerpen als special/limited edition voor jouw klanten. Zeker een optie om te verkennen als er in jou ook net die extravagante opticien huist die net even wat meer wil dan puur het verkopen van Frankrijks best bewaarde geheim!

Al met al, het vermogen om juist te doen wat andere “brands” nalaten, maakt dit merk in 3D geprinte impressionistische monturen tot een absolute must-have voor 2019. En omdat extra te onderschrijven is de Silmo D’or ’18; Sunglasses eyewear designer toegevoegd aan het prille succes!

Impressio 1

affiche-401d

Ben je nou net als ik fan van mooie monturen en wil je juist dat stukje extra flair in je winkel? Aarzel niet en neem contact op met:

Jeroen Backelandt, Optician/Independent Agent
Mob: (+31) 640 077 507
Mail: backelandt@gmail.com

#besocialbleandshare, en voel je vrij om de community te volgen! dit kan hier

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.