Epische Headturner

Herinnert u zich nog die zomer van 2018, de zomer met temperaturen van 38 graden, de zomer dat men vanuit Spanje hier aan de kust van Scheveningen kwam liggen en de costa’s uitgestorven waren? Die zomer? Daar zit ik nu midden in op het moment van schrijven, schrijvend voor een beurs in november, een beurs die schreeuwt om warme chocolademelk met slagroom, getopt met marshmallows. Een open haard, de geuren van kaneel in je neus, een warme trui, het verlangen naar een kerstboom. De perfecte omgeving voor brillen, zonnebrillen om precies te zijn!Een zonnebril is zo’n item met een identiteitscrisis, in mijn 10 jaar optiek zag ik de meest opvallende exemplaren voorbij trekken op de meest behoudende mensen en de meest onopvallende zonnebrillen voorbij komen op de meest extravagante mensen. Bij gewone brillen kiezen we voor de look die bij onze personality past, maar op het moment dat we een zonnebril moeten hebben, weten we niet wat we ermee aan moeten. Moet ie bij ons passen, of moet ie juist wat meer of minder flair hebben. Voldoende om de gemiddelde opticien tot wanhoop te drijven, voldoende om de gemiddelde psycholoog een heerlijke dag te geven.

Dé zonnebril is magischer dan Magic Johnson op Hogwarts, zoiets moet jij toch ook willen hebben!

Zonnebrillen, zonnebrillen, zonnebrillen. Wat maakt “een zonnebril” tot “dé zonnebril”. We hebben een ontwerp nodig die wars is van elke vorm van bescheidenheid, een zonnebril moet los gaan op je gezicht als een op hol geslagen Rico Verhoeven in de ring, maar moet je de flair meegeven alsof Lady Gaga en Elton John een liefdeskind hebben gekregen die verwekt en geboren is in het huis en op het bed van Pablo Picasso. Waanzin in de mooiste betekenis van het woord, verheven boven elke tijdsgeest, buiten elke kader van goede of slechte smaak, aan de donkere kant dansend van de grens tussen kunst en kitsch. Waanzinnige wanorde op een manier die alleen met de terminologie BOLD valt te beschrijven.

Een zonnebril is niet te vergelijken met je normale bril, alleen al daarom heb je een compleet ander referentiekader nodig op het moment dat je komt voor dé zonnebril. Dé zonnebril is een voorwerp die je laat stralen als de plaatselijke buurt-Beyonce onderweg naar de buurtsuper. Dé zonnebril is een montuur die ervoor zorgt dat jij en je homies veranderen in de Run DMC crew van de wijk. Dé zonnebril maakt van jou een genderoverschrijdende headturner van epische proporties.

Fortune really favours the BOLD

Voorbeelden? Impressio Paris, 3D geprint en dan eens even niet van dat stoffige, recht toe-rechtaan lijnen. Je kan een montuur printen….. Printen! Print er dan de hele fokkin Taj Mahal op van mijn part, maar nog teveel partijen die printen kiezen voor safe, Impressio is interessant op dat vlak, en dan vooral de zonnebrillen. Naar mijn gevoel is de zonnebril collectie van ze bold, en we weten het hé; “fortune favours the bold”.

Bold sun edition

#besociableandshare, mijn 4e column voor de BOLD, ditmaal met heel veel liefde gemaakt voor de Sun edition (the first edition). Als jullie nu stiekem nog veel meer van mij zouden willen lezen, er is ook een facebook community en die vind je hier

 

 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.