18+ Hoeveel verschil maakt één letter?

Kent u die slechte grap van een vrouw die een erectie-versterkend middel kreeg voorgeschreven als middel tegen droge ogen?

Wij schrijven het jaar 2018, Glasgow….. Pride of Scotland! And yes it really, really happened. Een vrouw met ietsje te droge ogen die op een willekeurige maandagochtend (het kan niet anders) naar een oogarst/optometrist/opticien ging voor advies en een oplossing voor haar droge ogen. Kreeg, om enige nuance te plaatsen, het middel vitA-POS voorgeschreven. Een prachtig zachte zalf die traanlaag stabiliseert, het hoornvlies, bindvlies en de ooglidranden voedt en daarmee ervoor zorgt dat geïrriteerde ogen door droogte (ongeacht de ernst van de klacht) tot het verleden hoort. Een prima advies van de voorschrijvende partij. 

vitA-POS of was het nu toch Vitaros?

Maar het is een maandagochtend, er is nog te weinig koffie gedronken, en het handschrift van de oogarts, is zoals het een oogarts betaamt, onleesbaar op zijn best. En vitA-POS lijkt best op vitaros. Immers het is maar één letter toch? En dan moet ik voor de medische liefhebbers onder ons toch even uitleggen wat vitaros is. Vitaros is een crème tegen impotentie, door het in te brengen, en ik zal het voorzichtig brengen voor de fijngevoeligen (inclusief mijzelf) onder ons, in de penis resulteert het in een krachtige en stijve erectie, zodat men met plezier weer geslachtsgemeenschap kan hebben. Slechts één letter, het was slechts één letter.

Enter de flauwe grappen die gemaakt moeten worden!

Het is onnodig om te vermelden dat deze behandeling voor deze dame niet het hoogtepunt”je” van afgelopen jaar was. Het verstijving van het lid heeft ook voor meer moeite met knipperen hebben gezorgd waardoor haar droge oog eerder droger zou zijn geworden in plaats van mooi vochtig. Voor de dame in kwestie was het uiteindelijke resultaat was dan ook alles behalve echt bevredigend te noemen. De zwelling in het gezicht en de verminderde visus hebben voor een behoorlijk mindere dag gezorgd aan de kant van de onfortuinlijke dame. Gelukkig hebben de steroïden en de antibiotica die nodig waren uiteindelijk gezorgd dat dit opwindende avontuur goed is afgelopen.

Alle gekheid op het spreekwoordelijke stijve lid vanavond. Het is opvallend dat zo’n fout heeft kunnen plaats vinden, zelfs in het streng gereguleerde Groot-Brittanië. Hoe vervelend dit bericht ook was voor de dame in kwestie, het leert ons om niet zo stijf één op één dingen op te volgen zonder een beetje na te denken over wat je precies aan het doen bent. Of het nu gaat om het aanmeten van een bril, een controle van het oog, het bestellen van lenzen. vitA-POS/vitaros het is maar één letter verschil, een verschil met een behoorlijk ruk resultaat.

Bedankt voor het lezen van weer een blog/column. Vergeet ook niet de community te liken als jullie meer willen lezen 🤗. En dat doen jullie weer hier. #besociableandshare

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Een reactie op “18+ Hoeveel verschil maakt één letter?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.