Trendloos; BOLD 6th edition

Mahaaaaaaaaam, dat ga je echt niet dragen hoor! Als je dat gaat dragen wil ik noooooit meer met jou naar het dorp! Hij is elf, randje pubertijd en de toekomst van de optiek. Zij een moeder van net veertig, humorvol en in bezit van een bril die niet zou misstaan in de jaren ´80. Met haar sterkte van -9.50 was ze hoognodig toe aan iets moois en trendloos. Dat vond ik, en ik ben een opticien die het begrip trend ranzig vindt.

De bijna-puber zit in de “trend is life” fase, mits het maar niet teveel afwijkt van wat moeders al sinds zijn geboorte draagt (immers het blijft toch je moeder, en te hip…. je moeder?!). Rechthoekig, kunststof met het merkje half versleten op de veer…. -Ban dat is nog wat overbleef van de afgelopen elf jaar waarin ze haar trendy hipster zag opgroeien met een onfeilbaar gevoel voor wat hip and happening is. En dat is in zijn ogen alles behalve wat mahaaaaaaaaam nu draagt.

Ze draagt sinds deze week een Yellows Plus een montuur zonder patserig logo, geen opsmuk, geen hip lijntje, geen hip kleurtje, maar het allerbelangrijkste is dan nog wel, absoluut trendloos! 

Trends brengt het begrip trendhoppen met zich mee, immers een trend met een houdbaarheid van meer dan een jaar is zeldzaam. Je wordt trends altijd meegezogen, meegetrokken om maar mee te blijven gaan. Misschien is dat ook wel de reden waarom ik trends zo ranzig vindt. Het is vergankelijker dan een open pak melk die al drie weken buiten de koelkast staat. Vandaag je montuur gekocht volgens de laatste trend, morgen heeft instagram jouw hip montuur gedegradeerd tot de uitverkoopbak in de Lidl. Monturen volgens de laatste trends, waarom? Waarom meegaan in wat voor jou wordt bepaald door social media content wizzkids.

Het mooie van een opticien zijn met zelfkennis, is dat je kan bepalen wat je wil. Wil je jezelf laten verleiden om mee te gaan in de wereld van voorgekauwde trends. Ga je voor nude kleuren omdat instagram #nude helemaal trendy vindt? Of zeg je, zoek het lekker uit op je instagram, als je nude zoekt krijg je dat in het neon-roze en je gaat dat rocken als nooit te voren.

Trendloos staat niet synoniem voor tijdsloos, trendloos is niet klassiek. Trendloos staat voor mij voor eigenwijs, dapper, power, Lenny Kravitz in een playsuit van leer. Trendloos is je eigen ding doen, ervan overtuigd zijn dat wat jij doet de enige manier is. Trendloos is jouw eigen niet te kopiëren en unieke trend.

Ik legde het vurig uit aan de bijna-puber, hij stond mij met glazige ogen aan te staren, mond half open.. Ik bleef stil tot ik het kwartje hoorde vallen. Na 10 zeer ongemakkelijke seconden zei hij: “Wie is Lenny Kravitz” ?

Column nummer 5 voor BOLD magazine, mijn visie of trends de moeite waard zijn.. Ik zeg fuck’em en wees een trotse trendhork! Voor meer van mij, kijk dan op mijn community, en dat doe je hier http://www.facebook.com/opticienblog 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Een reactie op “Trendloos; BOLD 6th edition

  1. Ik kan me voorstellen dat het lastig is als ouder om een keuze te maken voor een montuur als je ook rekening moet houden met de wensen van je kind. Ik zou zeggen gewoon dragen die bril. Misschien leert hij zich wat minder druk te maken over montuurkeuze.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.