Deze bril is Kwalitatief.Uitermate.Teleurstellend….. Prutser!

Dus stel hé, je wordt ouder en op een gegeven moment moet je eens een keer naar de oogarts omdat je minder bent gaan zien.

Hij komt binnen bij de kliniek, gromt wat naar de receptioniste achter de balie en schuifelt door de eindeloos witte gang naar de juiste afdeling. Hij beland op een stoel in de wachtkamer vol blinde molletjes, de één nog panischer dan de ander voor het grote onbekende. Zo zal het hem niet vergaan, iets minder zag hij… hij was niet stekeblind. Dat die prutsers van een opticien hem überhaupt hebben doorgestuurd, prutsers, prutsers zijn het!

Sommige mensen zou je misschien niet aan staar moeten helpen..

Driekwartier later schuifelde hij weer terug naar zijn reeds bestelde taxi. Dit na een succesvolle staaroperatie, volgens de arts is hij maar liefst van een sterkte van +3.00 terug gegaan naar een ter verwachtte sterkte van niks. “Bah woorden zeggen niks, eerst maar zien zoals het motto is. Van +3.00 terug naar 0.00 in amper 10 minuten werk. Als dit zo gemakkelijk is waarom zijn er überhaupt dan nog opticiens, geldklopperij!” Hij zal het ongetwijfeld gedacht hebben, als rechtlijnige ondernemer die hij vroeger was.

Zes weken later kwam hij door de deur, opzoek naar een nieuwe bril. De beloofde sterkte van 0.00 was nét niet gelukt, maar dat weerhield hem niet om lichtelijk geïrriteerd zijn gal te spuwen over die prutser van een oogarts die er maar een haastklusje van had gemaakt. ” Als ie nou een beetje zijn best had gedaan, was een sterkte van 0.00 waarschijnlijk best gelukt, nu moest het allemaal snel snel, en zie dan krijg je een kwalitatief uitermate teleurstellend resultaat… De prutser.” Het moge ondertussen duidelijk zijn (voor mij had het in elk geval duidelijk moeten zijn), dat ik hier te maken had met een hele hele hele maar dan ook echt een hele zure oldtimert.

Die multifocale bril bleek een zeldzame fout te zijn.

Hij kocht een bril, een multifocale bril…. want dat gekut met bril op en af, moest maar eens klaar zijn. Hij kreeg van ons een prachtige multifocale bril, fijne glazen erin, mooi verwerkt in het montuur. Wij als winkel waren bijzonder content met een mooi resultaat, en met iemand die weer lekker zou kunnen kijken en lezen na een mooie succesvolle staaroperatie. Die ijdele hoop duurde slechts 3 dagen.

Terugkom dag één, neuspadje niet helemaal lekker op de neus… een switch gemaakt van een pvc-neuspad naar een siliconenpad. Korte notatie gemaakt dat de bril nog niet helemaal lekker las in vergelijking met zijn leesbril. En dat was het moment dat alle alarmbellen hadden moeten afgaan, maar het bleef oorverdovend stil in mijn hoofd. Want vanaf dat moment “The shit really hit the fan”.

Terugkom dag twee, ik zag hem aankomen, dus deed de meest gentleman-ish ding die je kan doen als gastheer. Ik hield de deur voor hem open, de beste man is namelijk niet heel erg best ter been. Zijn blik was verbeten, verbitterd en zuurder dan een vrachtlading zure matten die verwoed weggekauwd worden door Queen Elisabeth II op een staatsbanquet. Alles in die niet zo troebele ogen schreeuwden “als je een duitser was had ik een eihandgranaat no.1 in je anus geschoven, vieze prutser”. Met 1 hand rustte hij op de barkruk, lichaam licht voorover gebogen, zijn wandelstok op mijn torso. Luister prutser, jij mag dan wel een opticien zijn, maar ik kan niks lezen met mijn bril. Dus jij gaat dat NU oplossen en eerder vertrek ik niet. Zijn fragiele stem bulderde met een rauw krakend randje over de winkelvloer.

Ik moest achterhalen waar het fout ging, en het antwoord kwam in de vorm van een leesbril, een leesbril met een sterkte van bij benadering een bescheiden +7.00 in een Oostblok opa-approved montuur. Glazen met een diameter van 80mm, glazen uitgevoerd in driedubbel dik isolerend kogelwerend veiligheidsglas. Een vergrootglas op twee stokjes…. het kwartje (of nou ja, eigenlijk de hele bankkluis van Dagobert Duck) viel. Hij had geen moeite met lezen, hij had moeite met het gebrek aan vergroting. Een leesbriltest met een pasbril bevestigde het vermoeden. De leessterkte die hij nu had +3.00 las weliswaar scherp, maar het was te klein. De door een concullega te sterk aangemeten leesbril had hem zover verpest dat al het andere niet meer goed was. Ons aanbod aan hem was om een leesbril te laten maken van +3.00 in het dikst mogelijke glas wat voor handen is.

Deze zure oude baas, heeft het niet gered bij ons. En voor het eerst ben ik blij een klant te verliezen.

Terugkom dag drie, ik had die ochtend net glazen besteld op formaat isolerend en kogelwerend, toen hij weer kwam. Hij leverde de bril in en wou zijn geld terug. Hij vond de bril namelijk kwalitatief uitermate teleurstellend en vond de relatie tussen cliënt en winkel bijzonder verstoord….. Onze reactie, nou ja vul die zelf maar in ;).

Image by pinterest

Klachtafhandeling, meestal gaat het meer dan prima. Heel soms kom je iemand tegen die zo eigenwijs, zo níet luistert dat klachtafhandeling niet meer is dan damage control. Had dit voorkomen kunnen worden? Zeker, erop terugkijkend waren er veel, heel veel alarmbellen die heel veel eerder opgemerkt hadden moeten worden. Maar soms raak je zo verblind (zeker in mijn geval), in het beste willen doen, dat je met oogkleppen de duidelijkste signalen over het hoofd ziet. Ach nou ja, het houdt mij menselijk ;).

Bedankt voor het volgen, het lezen en de support voor de blog :), ik zou het fijn vinden, als jullie het leuk vinden wat ik doe om de blog vooral te delen. En stel dat jullie het nu echt leuk vinden wat ik doe, vergeet dan niet de facebook community te liken :), en dat kan hier. https://www.facebook.com/opticienblog/ 

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.