Dondersheet optieknieuws!

Wat een mooie dag voor optieknieuws, na vele onafhankelijke onderzoeken door betrouwbare bronnen is geconcludeerd dat de multifunctionele refractie zoals mede-ontwikkeld en geïmplementeerd in diverse zaken door Paul B. de nieuwe refractie standaard wordt.

De besparing die deze revolutionaire manier van refractioneren laat zien, zorgt er zelfs voor dat de Easee thuisrefractie alweer compleet en totaal achterhaald blijkt. Het zelf thuistesten blijkt toch teveel inspanning te vragen van de gebruiker. Er is gebleken dat men liever passief tot zombieachtig staart naar een beeld zonder dat er bij nagedacht hoeft te worden of enige vorm van interactie gewenst is. Dit is was de grote manco van de Easee thuistest, er bleek toch enige vorm van hersenactiviteit gewenst voor een succesvolle refractie.

Een refractie op de manier zoals Paul B, bedacht heeft vraagt alleen een cliënt die zijn of haar hoofd op een steun kan plaatsen en de ogen al dan niet met enige hulp kan openen. Het houdt indirect in dat elke cliënt in Nederland geholpen kan worden aan een bril, ongeacht of je nu goed kan kijken, blind bent, of comateus bent. Daarnaast is de tijdsbesparing enorm, de tijd die je kwijt blijkt te zijn aan een “klassieke” refractie is ronduit belachelijk. Het is bewezen door Burgers Zoo in Arnhem dat een gorilla een refractie nieuwe stijl beduidend sneller kan uitvoeren dan een klassiek geschoolde opticien. Een beetje gorilla levert nu een refractie af binnen 40 seconden terwijl de klassiek geschoolde opticien al gauw een minuut of 20 bezig kan zijn. Vanuit de ontwikkelaars van het refractioneren nieuwe stijl wordt dan ook bij optiek opleidingen aangedrongen de nieuwe stijl snel te implementeren in de studie. Burgers Zoo heeft zijn hulp ook aangeboden omdat zo soepel mogelijk te laten verlopen, dit door onder andere elke opleiding een leen-gorilla aan te bieden. De NUVO verwacht dan ook dat door deze refractie nieuwe stijl te implementeren op de scholen, de studietijd terug gaat van 3 jaar naar hoogstens 3 uur, met uitloop tot 5 uur voor de “ongemotiveerde leerling”.

Kostentechnisch, is het heel simpel. Des te minder tijd besteed wordt aan een refractie, des te goedkoper alles kan. Een bril laten opmeten en uitzoeken binnen vijf minuten wordt de basis, dankzij deze enorme snelheid die gehanteerd kan worden door de multifunctionele meting. Eerdaags kost het ons nagenoeg niks meer om een bril te maken. Sterker nog, deze nieuwe stijl bespaart ons zoveel dat wij in de toekomst klanten geld gaan toegeven om met een bril te gaan rondlopen! Maar ik hoor je denken, Ferdinand waar halen wij dan ons bestaansrecht dan vandaan. Nu heeft Paul B. daar gelukkig ook aan gedacht, immers shop-in-shop principes zijn de way to go vanaf dit jaar. Denk aan “een ons salami bij je Armani”, “een Dolce bij je Dildo” en de nu al legendarische ” een potje aambeienzalf gaat nou éénmaal niet zonder een Ralph”.

Omdat het kan 😉

Nieuwe column/blog op deze werkelijk prachtige maandag. Flauwe humor, of waar rook is………? Hoe dan ook, en hoe je er ook naar kijkt… enjoy. #besociableandshare. Vergeet ook niet de community op facebook te volgen en dat kan hier http://www.facebook.com/opticiensblog

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.