Hét verschil maak je met dromers

Een doffe stem klinkt in mijn oor, wij moeten echt hét verschil gaan maken hoor. De mooiste monturen hebben wij ondertussen allemaal wel, de beste service hebben is ook al niet meer spannend. Heb jij ideeën? Betere social-media marketing misschien? Ferdinand….. Ferdinand?! 

Het onderscheidend vermogen ligt dat anno 2019 nu in de merken die liggen te shinen als een discobal in je winkel? Ligt dat aan de torenhoge service en kwaliteitsstandaard? 

Het antwoord is afhankelijk van jouw antwoord op de volgende vraag, kan jij jezelf onderscheiden in een zee vol klanten? Want in diezelfde zee vol klanten zwemmen ook veel opticiens die zich willen onderscheiden met de beste monturen, service en kwaliteit óóit.  Daardoor is dat stukje zee drukker dan Sjanghai op een doordeweekse dag. Is je antwoord hierop ja? Dan mag je meteen ophouden met lezen. Denk je echter, gozer, je zou hier wel eens een punt kunnen hebben, lees dan vooral verder.

Ik neem jullie terug naar een jongen van een jaar of vijf, en een moeder van eind twintig. Hij had een bril nodig en had de tijd genomen om te bepalen over wat hij op zijn neus wilde hebben. Een superhelden bril moest het worden. Superhelden, zijn individuen die beschikken over een onuitputtelijke bron van zelfvertrouwen, zijn overtuigd, en treden de wereld tegemoet met een grootse portie kinderlijke bluf. Daar past in principe elk montuur bij. Mijn superheldje viel als een baksteen voor een fel gekleurde bril, de kleurcombinatie van Petrol en Lemon-Yellow deden de ogen van dit superheldje in spé feller oplichten dan de Eiffeltoren op Le jour de la libération.

De moeder van deze superheld in spé was echter minder avontuurlijk aangelegd en was haar band met haar innerlijk kind allang geleden kwijt geraakt. Geel was not done, blauw, petrol, oranje, groen…. Niks was goed genoeg voor háár jongen. Superheld zijn is voor dromers, niet voor realistische jongens die er vooral als een jongen moeten uitzien met een vooraf bepaalde carrière. De jongeman eindigde met een montuur in de kleur onbestemd bruin. Moeders helemaal gelukkig met haar muurbloem-zoon, en de “ik was bijna een superheld” mannetje, keek bedroefd, maar stemde toch ermee in.

Hét verschil maken, de beste manier om hét verschil te maken, zit in je jongste groep klanten die over de drempel stapt. Kinderen zijn dromers, vervuld van verlangen naar het onmogelijke. Het is aan ons om juist dáárin te faciliteren. Kindercollecties horen wild, enthousiast, onmogelijk, overtuigend, zelfvertrouwen-boostend te zijn. Gemaakt voor dromers, gemaakt voor superhelden, gemaakt voor kinderen, maar vóóral niet voor ouders. Stel je kindercollectie daarom af op kinderen, stel de collectie met hun input samen. Kinderen hebben uiteindelijk niets met commercieel belang. Het moet mooi zijn, het moet de blikvanger zijn van het schoolplein. Het moet van de dromer een instant superheld maken.

Kleurige kinderbril

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.