Nederlandse Optiek Dagen & BOLD.

BOLD en de Nederlandse Optiek Dagen terugblik, afgelopen weekend was ik terug te vinden op de BOLD en de N.O.D. in Nijkerk. En voor 1 van de 2 was het een first time ever!

Laat ik beginnen met mijn N.O.D ontmaagding, na zoveel bezoekjes aan de BOLD voel ik mij zo thuis in de hallen van landgoed de Salentein, dat ik uit mijn comfortzone moest en eens moest gaan kijken bij de meest commerciële beurs van Nederland. En heel eerlijk, het voldoet precies daaraan. Het betekent niet dat ik echt geen leuke dingen gezien heb daar, want stiekem ben ik namelijk een beetje verliefd geworden op Odette Lunettes! Maar wat vooral opviel is dat wij in 2020 nog steeds vol gaan zitten op de goudkleurige monturen (geel-goud, rosé-goud), het liefst met dunne randjes. Kortom van die trend zijn wij in 2020 nog niet af.

De locatie zelf leent zich goed voor een beurs, maar eigenlijk voelt alles niet niet vrijblijvend aan. Als ik inkoop wil ik niet het gevoel hebben gedwongen te worden tot het doen van een aanschaf. En ergens kan ik dat gevoel niet van mijzelf afschudden als ik over de N.O.D loop. Echter één van de meest opvallende dingen op de N.O.D zelf zijn niet de monturen, want weet je, dat aanbod is prima voor wanneer je dat zoekt. Maar het is de hoeveelheid voedsel dat in overvloed is, borrelen, broodjes kroket, broodjes met wat dan ook, popcorn, watertjes, en andere te nuttigen dingen stromen bijna de nooduitgangen uit van de locatie, en ergens (niet om de politiek correcte opticien uit te hangen hier) voelt dat niet tof als je er bij stil staat. Stiekem hoop ik dan ook dat wat er overblijft naar een goed doel gaat en wil ik de hoop hebben dat de overdaad wel iets gedowngraded mag worden voor de volgende editie. Wat dat betreft kan de BOLD een inspiratie kunnen zijn hiervoor, want die lijken dit toch echt beter te hebben geregeld met het oog op verspilling.

Want waar de N.O.D. bijna een sociaal netwerk event is waar je brillen moet kopen, ga je naar de BOLD wanneer je voor de monturen komt. En ja, het is zoveel kleiner dan de N.O.D, maar wat je daar ziet, maakt je hongerig elke kamer opnieuw. Het merken portefeuille die deze editie op de BOLD is neergestreken is spot-on. En ja, het is een beurs, dus er zal verkocht moeten worden, maar het grote verschil met de N.O.D. is dat je niet elke kamer die je betrekt je het gevoel hebt dat er gekocht móet worden. Je ontmoet in de eerste instantie liefhebbers en dan pas verkopers. En misschien dat dat het wel juist is wat de BOLD voor mij zoveel leuker maakt, de mogelijkheid om te praten met liefhebbers in plaats van verkopers.

De BOLD liet pareltjes van vakmanschap zien, merken die wars zijn van geldende modelijnen. Dikke monturen die sterk contrasteren met de dunne gouden lijnen op N.O.D (en ja ze waren er wel hoor, maar de verhouding lag duidelijk anders dan op de N.O.D). Als pure brilliefhebber werd ik hier weer wild gelukkig van. En uiteindelijk draait het daar om, BOLD van liefhebbers, voor liefhebbers.

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.