Corona en optiek, wat nu?

Newsflash, Corona is real and happening. Maar, voor ons als opticiens….. hoe zit het nu? Gaan wij dicht, mogen wij nog aan je ogen zitten, gaan wij brillen nog afstellen, mogen wij überhaupt nog aan je oogbollen likken?!

Yes, wij zijn open. En ja wij zijn er voor jullie! Ja wij kunnen nog steeds brillen voor je afpassen en bijstellen. Ja wij vervangen nog steeds je neuspadjes, ook als ze groen en harig zijn geworden. Wij leren je nog steeds hoe je lenzen in gaat zetten en hoe je ze er weer veilig uithaalt. Wij druppelen je nog steeds als het nodig is, wij meten nog steeds je ogen op en adviseren je de mooiste brillen en zitten als het moet nog steeds aan je ogen. Ook in tijden van corona.

Wat dat betreft veranderd ervoor ons eigenlijk niet zo gek veel. Maar als optiekzaak heb je een zorgplicht, en zal je moeten kijken hoe je invulling wil gaan geven aan de regels opgesteld door het RIVM.

Omdat er meer is dan oogzorg

Voor ons, wij zijn nog bewuster aan het omgaan met hygiëne. Wij nemen meer tijd na elke afspraak om de behandelkamers te ontsmetten. Wij zorgen bewust dat wij duidelijker in het zicht en langzamer apparatuur reinigen in bijzijn van de klant. Wij houden onze medewerkers op dit moment preventief thuis bij verkoudheid. Adviseren onze klanten thuis te blijven als ze verkouden zijn, koorts, of griepachtige klachten hebben. Schudden wij wat handen minder op een dag. Maar dragen wij wel zorg voor het feit dat wij goed bereikbaar zijn en blijven voor onze klanten met vragen gerelateerd aan ogen en corona. Maar bovenal blijven wij ons zelf en weigeren we in een kramp te schieten bij het woord corona.

Doe vooral waar jij je als optieker goed bij voelt, winkel dicht voor 2 weken? Go for it, als het kan. Geen lenscontrole’s of optometrische onderzoeken de komende periode? Go for it als het kan. Jij als optiekzaak hebt een zorgplicht die verder gaat dan oogzorg, als jij kan bijdragen aan het tegengaan van verdere verspreiding van het coronavirus dan is elke actie die je onderneemt een goede call. Het enige wat jij moet doen als optieker is je keuze verduidelijken en onderbouwen naar je klant. En als er één ding is wat ik heb geleerd in deze periode, is dat wanneer er een wereldwijde crisis is mensen veel begripvoller zijn dan op een gemiddelde koopavond in de stromende regen voor een dichte winkeldeur zonder wereldwijde crisis.

Mijn advies voor nu? Leef, lach en was vooral je handen! Oh en als laatste, niet aan oogbollen likken, echt niet. Ongeacht je fetish, het is gewoon ranzig. Hand erop?

corona

Voor verdere aanvullende data over het COVID-19 virus, tips en adviezen: De website van het RIVM biedt een duidelijk beeld van de huidige situatie. http://www.rivm.nl.

En stel dat je het niet hebt op de Nederlandse manier van informatie voorziening, http://www.who.int, de website van de World Health Organization is ook een fijne bron voor nauwkeurige up te date informatie met betrekking tot het COVID-19 virus.

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.