GrandVision betaalt geen huur? Is dat écht belangrijk nu?

GrandVision zet huurbetalingen 600 panden voorlopig stil…… *Dramatische stilte voor de clusterfuck-storm*

Een maatregel om het bedrijf te ontlasten ten tijde van economisch zwaar weer in de huidige corona-maatschappij. Het leverde een grote shit-storm aan commentaar op die volgens mij alle redelijkheid voorbij is gegaan in deze tijd van eenheid.

Optiek is optiek, of het nu bedreven wordt bij een brilverkopende-prijsvechter, een optiek-keten, of een zelfstandige optiekzaak. In deze corona-crisis is het duidelijk dat elke optiekondernemer te lijden heeft onder elke voorzorgsmaatregel, geen contactlenscontroles, geen oogmetingen met een klassieke phoropter en pasbril, geen optometrische onderzoeken. Het is op zoveel manieren de essentie van ons beroep waarin wij beperkt worden.

Sommigen van ons hebben ervoor gekozen om dicht te gaan, sommigen van ons blijven open met gedane aanpassingen in het interieur, sommigen van ons zijn beperkt open. Wat er ook gekozen is, welke aanpassing jij ook gedaan hebt, het is logisch dat je deze crisis voelt daar waar het netto pijn doet, en dat is heel onpopulair gezegd, onder aan de streep. De onzekerheid is moordend, heus ik snap het.

Maar afgeven op een multinational die wel of niet, (ik oordeel niet voordat ik de originele brief van GrandVision gezien heb aan de huurbazen) aangeeft aan, of in overleg met, de huurbazen van de panden die ze huren, dat ze voorlopig geen huur betalen i.v.m. de huidige crisis. Is heel simpel gezegd niet erg tof! Als wij het hebben over 600 panden met elk een gemiddelde bezetting van 3 personen, dan praten wij over 1800 collega opticiens die net zoals wij, allemaal in onzekerheid leven. Hoe denken wij dat dat voor die optiek-gekken overkomt wanneer wij besluiten dat zij een verschrikkelijke werkgever hebben, omdat die werkgever iets heeft uitgezocht (en vertrouw mij nou erop, dat hier ongetwijfeld een goed juridisch kantoor naar heeft gekeken) en daar gebruik van durft te maken?

Of het nu krom is of niet, who gives a damn in deze tijd?! Wij als Optiek Nederland zijn Optiek Nederland, ongeacht de kleur van ons optiek hart. Overleven in deze periode is weggelegd voor diegene die durven te innoveren, die durven onpopulaire beslissingen te maken, voor diegene die gebruik maken van de regelingen en mogelijkheden die er wél zijn, voor diegene die omkijken naar een ander. Je overleeft het in elk geval niet, wanneer je achterover leunt en het maar laat gebeuren.

Eenheid in deze bijzonder moeilijke periode is onmetelijk belangrijk, laten wij er met zijn allen voor zorgen dat wij er netjes uitkomen, sterker dan ooit. Want uiteindelijk is Optiek Nederland, innovatief, doortastend, creatief, invoelend, maar in elk geval niet gemakzuchtig.

#Doeslief

WBVB/tegelizr.nl

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.