Slow-Design door Xavier Garcia Eyewear.

Barcelona, de stad met het mooiste voetbal ter wereld, de stad van Frenkie en Messi, een stad waar Max Verstappen zijn eerste F1 grand-prix op zijn naam wist te schrijven. De stad van de Sagrada Família en de Ramblas. Maar ook de stad van GiGi-Studio’s, Etnia Barcelona….. En Xavier Garcia. En voor de laatste van dit rijtje is het tijd voor een “slow” highlight-je voor deze meesters van slow-design”.

Hoeveel opticiens en consumenten zijn tegenwoordig opzoek naar creativiteit, kleur, en authentieke details in een montuur? Best veel als je het klanten en collega’s vraagt, maar hoeveel van die mensen kiezen uiteindelijk voor iets algemeens omdat ze zich niet kunnen vinden in de kleurenpracht en de excentriciteit van sommige andere merken? Xavier Garcia danst op de dunne grens van wat waanzinnig mooi is, en passievol gewaagd. Dit alles trouwens voor een meer dan betaalbare prijs! (ook niet geheel onbelangrijk)

Slow-Design is belangrijk

Slow-Design is een onderdeel van de slow-movement en staat in het kort voor het proces en het bewust zijn van het proces dat leidt tot het eindproduct. Het verlegt onze focus, laat ons stil staan bij het gebruik van lokale producten, het creëer proces, en het hysterische consumeren anno de 21ste eeuw. En het klinkt gek, maar zodra je jezelf bewust wordt van deze mindset, begin je het ook te herkennen in de collectie van Xavier.

Xavier, zorgt ervoor dat bij het ontwikkelen en het fabriceren van de monturen dat de geest van Barcelona bewaard blijft in elk montuur. De kleur, de statements, de vormgeving, de expressie, en de authenticiteit die hoort bij een wereldstad zoals Barcelona. Die liefde die Xavier heeft voor het proces moet aan het einde verenigbaar zijn met het eindproduct. En wanneer je het eindproduct in handen hebt, voel je de ziel, de muziek en het tiki-taka voetbal van Barcelona in elke millimeter materiaal van dat zelfde eindproduct.

Qua montuur zelf, de brillen worden gemaakt van titanium en acetaat. Het zorgt voor een mooie volle kleurrijke aanraking bij acetaat en het titanium streelt de huid zoals de Sagrada Família je netvlies streelt. De monturen zijn qua gewicht te vergelijken met een zomerbries door de straten van, de impact is voor altijd zomers met zwoele ondertonen van een goede Espectacle.

De afpasbaarheid, de pasvorm, de maatvoering zorgt voor een mooie frisse jonge lijn voor de kleinere tot midden-grote gezichten. Het soort gezichten die klassieke lijnen goed kunnen handelen, al dan niet met een frisse kijk op díe bekende klassiekers.

Net zo nieuwsgierig naar wat Xavier Garcia voor jou kan doen, als consument of als optiekzaak? Het merk kent in Nederland een enthousiast agentschap onder de creatieve leiding van Corrie Blotenburg en ligt dan ook meer dan prima op zijn plek bij Creatief Brillen. Nog steeds geïnteresseerd? Check dan snel https://creatiefbrillen.nl/xavier-garcia-creatief-brillen-collectie/ voor meer informatie over dit ontzettend toffe toevoeging voor je brillencollectie. Of check op instagram ook @miss_eyeforlifestyle die een werkelijk prachtige Xavier Garcia in haar persoonlijke collectie heeft, en daarmee een fijne pleitbezorgster is voor dit merk!

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.