We need proof!

Monturen met een minimale ecologische voetafdruk, monturen die je in de mogelijkheid stellen indirect iets bij te dragen aan de globale samenleving om ons heen. Het klinkt utopisch, maar er zijn merken op de markt die hard werken om terug te geven aan de omgeving die ervoor zorgt dat ze kunnen bestaan. Vandaag mag ik schrijven over de collecties van één van deze sustainable eyewear merken; Proof Eyewear.

PS: Aan het einde van deze post hebben wij dan weer een mooi cadeautje voor jullie ;).

Proof eyewear and being sustainable.

We praten over 2010 toen Proof Eyewear het levenslicht zag in Idaho, wanneer drie broers vanuit een familie in houtbewerking opzoek gaan naar een consumenten product gemaakt vanuit hout. Proof startte met een laptop, brillendisplay en een garage. Romantisch? Zeker. Maar dat is niet waar het om draait, want sustainable, betekent meer dan een “humble beginnings”. Sustainable betekent voor Proof iets te kunnen doen door de verkoop van monturen, het houdt in dat van elk verkocht montuur een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel! Of het nu gaat om ondersteuning van natuurprojecten, aanplanting van bossen, heropbouw projecten na rampen, maar ook het bouwen/ondersteunen van nieuwe oogklinieken of andere zorginstellingen in ontwikkelingsgebieden. Sustainable betekent ook dat de aluminium, de acetaat, en de houten monturen gemaakt worden van gerecycled materiaal en hout uit FSC-gecertificeerde bossen komt.

Één van de tofste dingen die ik waardeer in de filosofie achter Proof Eyewear is het “recycle programma”, want op het moment dat jij je oude montuur (al dan niet kapot of niet) opstuurt naar Proof wordt je montuur gerecycled of letterlijk hergebruikt. Hiervoor zijn jou dan weer erg dankbaar, want je krijgt meteen een 40% korting op je nieuwe montuur van Proof Eyewear. Samenvattend, jij hebt geen “rommel” meer in huis, een nieuwe bril met korting, en je hebt bijgedragen aan het tegengaan van verspilling van materiaal, want jouw “rommel” krijgt een nieuw bestaan. Win-Win-Win!

First look- Proof eyewear

Ik heb vandaag de Bruneau (acetaat), de Midway (acetaat), de Goodson (acetaat), de Moscow (aluminium) en de Alder (hout) mogen ontvangen ter review. En persoonlijk hou ik heel erg van first look impressies.

Vanuit mijn passie, heb ik brillen graag live vast voor ik iets laat komen…. Dat ik dat nu niet kon doen bij deze lijn van monturen was voor mij een keer moeten breken met mijn gewoontes. En waar ik bij internet bestellingen eigenlijk altijd koude rillingen krijg omdat ik direct de Charlie Temples voorbij zie komen in mijn gedachten… Opende ik de doosjes enigszins voorzichtig, want sustainable eyewear is goed, maar hoe verhoudt het zich met de afwerking….

Laat ik beginnen met de doosjes, het is hout en dat voelt warm! Maar anderzijds voelen de doosjes “kwetsbaar”, en ondanks ik de deksel tig keer open en dicht schuif, het wordt er niet rammelig door, het splintert niet. Kwalitatief lijkt het het in orde, en ja liever zou ik het iets zwaarder uitgevoerd zou willen zien. Ik wil namelijk een houten box vast houden, niet een box dat aanvoelt als houtfineer. Daarnaast, die box makkelijk meenemen? Nee dat doe je niet, fijn dat er een mooie zachte “pouch” in zit waar de bril in kan…. Maar zonnebril in een pouch in een volle tas, het klinkt als vragen om problemen.

De monturen zelf, een positieve indruk! De monturen ogen stevig qua afwerking. Geen rare vlekken op het montuur en flexscharnieren daar waar kan. De Alder is het houten montuur en ik was positief verrast dat het montuur kwam met een schroef in de bak. Dit betekent voor ons als opticiens dat het montuur zelf goed te verglazen blijkt, daarnaast is de toevoeging van set neuspads een welkome afwisseling in vergelijking met zoveel houten monturen nu op de markt. Het maakt de afpassing op het gezicht zoveel fijner! De Moscow, het aluminium montuur heeft een goede afwerking en is eigenlijk net een goede “dress-watch” niet schreeuwerig, maar kloppend en je kan er goed mee voor de dag komen!

Maar waar echt verschil gemaakt wordt? De zonnebrillen! Het zijn de monturen wat wat meer mee gedurfd wordt, de monturen die qua afwerking goed zijn, lekker zitten (zonder heel zwaar aan te voelen). Maar wat echt waanzinnig fijn is? Gepolariseerde glazen! Voor de veeleisende zonnebril gebruiker is dit een serieuze pluspunt, elk zonnebril model wordt geleverd met gepolariseerde glazen, die zorgen voor een optimaal zicht in het verkeer, langs en op het water en in de natuur. Maar ook op de terrassen kun je een zonnebril van Proof Eyewear heel goed handelen, zeker als je een verschil wil maken met andere veel voorkomende merken. Oh en had ik al verteld dat bij elke zonnebril het merknaampje in het glas staat gegraveerd?

Is er dan niks op tegen Ferdinand? Nou ja, het verraste mij dat 1 van de zonnebrillen (Goodson) kwam met een ontspiegeling aan de achterkant van de glazen. Dit is in zonnebrillen voor mij wel een vereiste voor een goede zonnebril, de teleurstelling zat er in dat de Bruneau en de Midway kwamen zonder een backside-ontspiegeling over de glazen. De combinatie sunglasses with polarized lenses + backside ontspiegeling = sunglasses heaven. Materiaal gebruik, ja ik ben positief verrast voor een online aanschaf, maar als ik het vergelijk met sommige andere merken die ik in de winkel heb liggen…. Is het waar naar zijn geld.

First look conclusie

Proof Eyewear verrast positief met betaalbare modellen, het biedt een ruime keuze in materialen die ein-de-lijk eens wat anders zijn dan het geijkte spuitplastic wat je vaker ziet bij online aanbieders. De polariserende zonnebrillen zijn (ondanks het gebrek dat niet alles een backside-ontspiegeling heeft) een aanwinst voor elke zonnebril drager. Het feit dat het gemaakt is met een duidelijke filosofie, werkt met een “give back” instelling en daarvoor dan ook goede projecten heeft lopen om die claim te ondersteunen. Maakt een sustainable (zonne)bril van Proof Eyewear een “Feel Good – Do Good” aanschaf die je met een gerust hart kan doen en om het af te maken, krijg je er een gratis inspirational quote cadeau op elke linkerveer!

Cadeautje!

Omdat ik als liefhebber blij kan worden van dit soort projecten, en ik er niet aan twijfel dat jullie ook van mooie projecten houden. Hebben Proof Eyewear en ik iets leuks voor jullie :). Als je namelijk naar www.iwantproof.nl gaat en je zoekt een mooi montuur uit, of een hippe zonnebril natuurlijk! En je vult bij het afrekenen de volgende kortingscode in: ombrd20, krijg je een mooie 15% korting op je aanschaf! Of stel dat je geen zin hebt om te typen…. klik dan hier https://www.iwantproof.nl/discount/ombrd20 om het je simpel te maken. Druk op de link, en bestellen maar. En daarmee is je betaalbare montuur, in één keer betaalbaard geworden, en dat is helemaal fijn! #hebben *geldig tot 31-08-2020

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

2 reacties op ‘We need proof!

  1. Hi! #Opticienmetbaard heeft mij goed ondersteund naar proces van goed bril met juiste glazen. Ben zeer dankbaar voor zijn expertisie en vrijblijvend advies. Ik kan nu eindelijk een bril dragen met juiste verdunning. Mijn advies:Laat je niet zomaar adviseren in commerciële opticiens winkels zoals specsavers etc. Maar ga eerst op onderzoek uit bij particulier opticien met kennis en koop dan pas je bril. Top dankjewel voor alles. Groet Najoua

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.