Welkom terug. BOLD, editie najaar 2020

Welkom terug lieve optiekbeesten, welkom terug. Er is zoveel veranderd, sinds wij voor de laatste keer door de gangen van de Salentein liepen. Nederland is veranderd, optiek Nederland is veranderd, onze klanten zijn veranderd, onze winkels, onze medewerkers, wij zelf. Niets is meer wat het was, ook al was dat slechts een half jaar geleden. Wat er ook veranderd is voor jou zakelijk of privé… Ik hoop dat je dit leest in goede gezondheid, met een groter vuur van binnen dan ooit. Want het restant van 2020 is het deel dat wij het anders gaan doen.

De gangen van de Salentein vullen zich de komende dagen met opticiens, opticiens gespiegeld met onze klanten in het achterhoofd. Het klantenvertrouwen van onze klanten zien wij hard en onmiskenbaar terug in ons en ons gedrag. Want als wij heel eerlijk zijn, wie van jullie heeft al meerdere afspraken met vertegenwoordigers een paar maanden verder vooruit geschoven dan wat de originele planning was? Ik wel in elk geval, en daardoor gaf het mij de kans om in de afgelopen maanden te aanschouwen wat het huidige consumentenvertrouwen deed met de monturen.

Dat vertrouwen vertaalde zich naar monturen die niet de hoofdprijs kosten, naar monturen met bekende lijnen, naar monturen die horen bij een samenleving die opzoek is naar iets herkenbaars in een periode dat bekend zo ver weg is. En het zette ergens een knop om, dit jaar, als we nog naar beurzen mogen, gaat het nu even niet om schreeuwerig, kleurig, krachtig, avontuurlijk…. immers dat kochten wij al in het begin van dit jaar. Nee dames en heren, de eerste beurs waar wij naar toe gaan staat in het teken van het terugbetalen van het vertrouwen die onze klanten nog steeds in ons hebben, ook in tijden dat het vertrouwen, soms, ver te zoeken is.

Op landgoed de Salentein, is het de perfecte plek om invulling te geven aan het vertrouwen wat wij zoeken. De monturen die wij zoeken, zijn de monturen die comfort bieden in nostalgie, monturen die herkenbaarheid prediken, monturen die warmte herbergen in elke millimeter aan materiaal, monturen die vertrouwd zijn. Maar betekent dat wij nu allemaal saaie brillen gaan verkopen? Welnee, je neemt herkenbare vormen, vormen waarvan jij en je klant denkt “ah, dat herken ik nog”, en zoekt daarbij naar een kleine twist. Een twist die ervoor zorgt dat het bij jouw winkel past en bij jouw klant past. Niet té schreeuwerig, niet té grof, niet té lawaaierig, maar trouw aan de wens om het vertrouwen terug te betalen. Het vertrouwen in ons om onze klanten te blijven voorzien van eyewear die net dat extra randje hebben, juíst in tijden dat er bewust gezocht wordt naar dat wat bekend is.

Welkom, opticien, welkom terug op de BOLD.

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.