Petitie bescherming optiek als sector

Wanneer je je ogen laat meten, contactlenzen aangemeten krijgt, een mooie nieuwe bril aangemeten krijgt. Dan ga je ervan uit dat dat gedaan wordt door iemand die opticien of contactlens specialist is… toch?

Ons zintuig zicht is cruciaal in hoe wij onze wereld waarnemen, het bepaald of er iets lekker uit ziet, of er gevaar dreigt, het stelt ons in staat te genieten, angstig te zijn, verdrietig te zijn, het is een poort naar zo onmetelijk veel emoties, reacties, acties… Het is iets om voor te zorgen.

Maar toch, Optiek in Nederland is een onbeschermd beroep, het levert een situatie op dat jij vandaag nog je ogen kan laten opmeten bij wie dan ook die besluit oogmetingen op een zolderkamertje te gaan uitvoeren zonder enige vorm van opleiding. En ergens in Nederland lijken wij dit “normaal” te vinden.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik vind dit niet normaal. Daarom tekende ik de petitie om het beroep Opticien beschermd te krijgen. Want laat ons ervoor zorgen dat jouw ogen in goede vakbekwame handen zijn.

De petitie heeft 40.000 handtekeningen nodig om op de agenda te komen in Den Haag. Help jij mee? Deel dit bericht massaal onder familie, kennissen, vrienden.

Alvast bedankt 🙂

Wil je ook de petitie tekenen? Volg dan snel deze https://diplomaplichtopticiens.petities.nl/ link.

#besociableandshare

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.