Bold column 10! 2022 Editie

Derde kerstdag, terug naar de realiteit. De overgebleven kerstkransjes over de schutting gekieperd, de kerstboom is naar het snoeiafval gegaan. De laptop klap ik open en naast mij op tafel staat een doos mondkapjes mij enigszins verveeld aan te staren. Mondkapjes en columns, onmogelijk hoor ik nog naast mij. Het is niet mogelijk om een mondkapjes column te pennen zonder te polariseren en niemand tegen het zere been te trappen. Nu, ik hou van trappen, maar nog meer van het adagium –alles is in de basis compleet onmogelijk, tot je het probeert-  

Want als mondkapjes mij één ding hebben geleerd is dat contactlenzen een graag geziene oplossing zijn voor de meest fervente brillendragers. Want contactlenzen en beslaan? Maar ergens bood het ook onvoorziene kansen, want ooit leerde iemand mij dat een bril het eerste is waar mensen naar kijken zodra er één gedragen wordt, en juist dat deel staat onder druk nu met een mondkapjes samenleving. Het afgelopen jaar leerde mij dan ook opnieuw kijken naar gezichten, structuren en mondkapjes.

Mondkapjes blijken namelijk best veel expressie te verhullen, als het gaat om een speelse glimlach, sarcasme, verbeten woede, of opwinding. Alhoewel ogen spreken zijn ze niet leidend in expressie en vanuit dat optiek gezien, die niet beslaande lenzen? Die voegen ook uiteindelijk ook vrij weinig toe. Afgelopen jaar was elk gezicht een nieuw blank canvas, niet gevormd door lijnen en vrij van expressie. Het leerde mij expressie te creëren door monturen te laten spreken. Kleur te laten domineren, het lijnenspel vrij te laten, het creëerde nieuwe klanten met een vernieuwd zelfbeeld. Het leerde mij ook echter dat mijn collecties lang niet toereikend genoeg waren, het was het gewoon allemaal net even niet.

Ik persoonlijk kijk dan ook enorm uit naar de BOLD van dit jaar, ik ben er met lege canvassen in mijn hoofd. Ik ga kijken naar waar architectuur de draagbaarheid van een montuur ontmoet, hoe de kleuren bewegen op de talloze tafels die bedekt zijn met witte kleden. De huidige collecties zoals wij ze nu hebben liggen hebben een 2022 update nodig. Wij hebben nodig dat wij anders willen gaan kijken naar gezichten, met of zonder kapje op. Het is belangrijk om ons te beseffen dat wij de komende jaren mogen gaan bepalen hoe wij expressie gaan vormgeven bij mensen. Immers een bril bepaald toch echt die eerste indruk, niet dat mondkapje. Dit jaar op de BOLD -2022-, bij zoveel leveranciers kan jij je hart ophalen, je collecties voor 2022 klaarstomen, je klanten verrassen.

Wij zien je graag dit jaar!

Vandaag de tiende column voor BOLD, van het najaar in 2017, naar het voorjaar van 2022. Eentje was al tof in 2017, laat staan dat ik het zou schoppen tot een tiental. Een tiental vol pieken en dalen, de euforie van hem geplaatst zien worden, de stress eetbuien wanneer het schrijven niet vanzelf kwam (mijn hemel de bitterballen komen nog naar boven als ik eraan terugdenk). Hoe dan ook, driemaal dank!

Geplaatst door

De leukste en (b)aardigste opticien van Nederland. #hetismaardatjehetweet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.