Over OpticienmetBaard

Ik ben Ferdinand, opticien en contactlensspecialist voor een zelfstandige optiekzaak in Ede. Daarnaast ben ik schrijver en columnist. Het zou kunnen dat je enkele van mijn columns bent tegen gekomen in BOLD-Magazine, een project waar ik met veel liefde aan werk. Ondertussen ben ik mijzelf ook gaan richten op het geven van gastcolleges, dit om men te overtuigen dat optiek gebaat gaat zijn aan een dubbele dosis “Ametropie, Presbyopie en Rock & Roll” Ik ben ooit in een grijs verleden begonnen als ketenopticien en ondertussen mezelf aan het herontdekken in de wereld van zelfstandige opticiens.


Wanneer het aankomt op monturen, beschouw ik mijzelf als een té eerlijke opticien, in mijn optiek moet jouw nieuwe bril voldoen aan het plaatje dat in mijn hoofd zit. Niet elk montuur past op elk gezicht, en ja ik ben díe eikel die jou dat eerlijk zegt. Maar denk er eens over na, heb jij liever een gladde verkoper die je vooral een montuur verkoopt, of heb je liever de opticien die je een montuur adviseert die echt bij jou hoort?

Bij mijn werkgever kan ik mijn klanten niet alleen adviseren, maar vooral ook “heropvoeden” wat brillen betreft. Het gaat in mijn optiek namelijk niet om het goedkoopste of het duurste montuur. Het gaat er niet om wat het meest interessant is voor de verkoper, maar het gaat vooral om datgene wat voor jou het beste werkt. Ik verleg de grenzen van mijn klanten met verhalen en ik laat ze naar brillen kijken op manieren die ze niet voor mogelijk hielden.

Maar waarom zou ik mijn invloed laten stoppen bij mijn werkgever? Waarom zou ik mijn visie laten eindigen in de brillenwinkel? Daarom, en vooral daardoor, kwam OpticienmetBaard tot stand.

Op OpticienmetBaard informeer ik je over de keuzes die je krijgt bij de aanschaf van een (nieuwe) bril en ga ik in op de technische aspecten. Ik geef je tips over de nieuwste trends en hopelijk breng ik je zo op nieuwe ideeën, zodat ook jij je optische grenzen durft te verleggen. Samen maken wij Nederland tot een mooi brillenland!

Een bril is, zonder dat we het zelf vaak zo zien, één van de belangrijkste en meest bepalende accessoires die je in je leven koopt. Juist daarom hoort de bril ‘spot on’ te zijn!

Want waarom zou je maar liefst tien paar schoenen hebben en slechts één zwarte bril bezitten, wanneer je gezicht het eerste is waar mensen naar kijken?


OpticienmetBaard is begonnen als een blogging community (door mijn ogen) met vooral scherpe humoristische columns en blogs over het optiekleven in Nederland. En alhoewel dat het nog steeds een groot deel van de content beslaat, zouden jullie aankomend jaar moeten gaan merken dat ik steeds meer andere content ga toevoegen aan OpticienmetBaard.


Ik ben hier om je te informeren.
Ik ben hier om je te inspireren.

Ik ben OpticienmetBaard.